8 стола за кенгуру грижа бяха дарени в 4 града в България

Изключително сме щастливи, че Един Процент Промяна реши да си партнира с фондация "Нашите недоносени деца" за каузата им през месец Август. Един Процент Промяна помогна за качествено подобряване на условията за недоносени деца в градовете Сливен, Плевен, Пловдив и Русе, закупувайки и дарявайки 8 стола за кенгуру грижа, които ще бъдат използвани в неонатолигчните отделения, за да осигурят комфортен контакт между недоносените бебета и техните родители.  Направеното дарение е на стойност 2960 лв. Столовете ще бъдат допълнително облечени в калъфки, съобразени със специализираните нужди за болнични заведения. Благодарим на Един Процент Промяна за този изключителен жест. 

Представяме Ви новооткритата семейна стая в МОБАЛ "Д-р Стефан Черкезов", Велико Търново

Скъпи родители и приятели на Фондация "Нашите недоносени деца", с радост Ви представяме новооткритата семейна стая в МОБАЛ "Д-р Стефан Черкезов", Велико Търново, изградена с помощта на "Ивентас" и Philips Avent като част от кампанията "Повече българчета за България" на "Тройка на разсъмване", радио „Витоша". Тази стая дава възможност на майките на недоносените бебета, родени в МОБАЛ гр. Велико Търново, да практикуват безценния за техните бебета контакт кожа-до-кожа, т.натр. "кенгуру-грижа", да участват в грижите за своето дете, да допринасят за храненето му с изцедена кърма, да го кърмят и да осъществят един плавен преход между високоспециализираната бонична грижа и отглеждането на дето у дома. Сърдечни благодарности на всички, които направиха това възможно, както и на прекрасната д-р Кина Николова, която прегърна идеята в името най-добрата грижа за недоносените бебета. Изключително щастливи сме, че с вашата неуморна дарителска подкрепа успяхме да осъществим вече четвърти подобен проект. Предстои изграждането на семейни стаи в МБАЛ гр. Пловдив, МБАЛ гр. Русе, МБАЛ гр. Сливен и УМБАЛ гр. Плевен. Ако искате да подпомогнете осъществяването на тези мащабни проекти, можете да направите дарение тук: по Банков път с основание за дарение "Семейни стаи" или през PayPal и ePay. Благодарим Ви!

Хранене с майчина кърма и кърмене в неонатологичните отделения

Скъпи родители,този ВЪПРОСНИК  е за тези от вас, които през последната една година са имали недоносено бебе или новородено, нуждаещо се от здравни грижи, състоянието на което е наложило престой в неонатологичното отделение повече от 5 дни.Данните от него ще послужат да си изградим по-ясна представа за практиките в неонатологичните отделения в страната като ориентир за нашата работа по насърчаване на кърменето и храненето с майчина кърма. СЗО и престижните професионални организации на педиатрите и неонатолозите насърчават кърменето и храненето с майчина кърма на недоносените бебета и новородените, нуждаещи се от здравни грижи, като много важна предпоставка за възстановяване и съхраняване на тяхното здраве, неврологично развитие и Речник имунитет, както и като начин на превенция на редица усложнения, свързани с преждевременното раждане. Поддържането на лактацията и кърменето са и превенция за постнаталната депресия у майките, както и едно от малкото неща, с които те могат да допринесат за благосъстоянието на детето си в този уязвим период от живота му. Ще бъдем благодарни, ако се включите в нашето проучване с вашите лични преживявания и препоръки! Фондация "Нашите недоносени деца"УНИЦЕФ БългарияФондация "Карин дом"

Отделението по Неонатология в УМБАЛ - Русе получи сертификат за участието си в деня на кенгуру грижата

 Отделението по Неонатология в УМБАЛ-Русе получи сертификат за заслуги от Фондация „Нашите недоносени деца" за участие в Световния ден на кенгуру грижата – 15 май 2017г. "Фондация Недоносени бебета, от сърце Ви благодарим за честта да получим този сертификат! Много се радваме, че чрез Вашата инициатива и ние се обърнахме към съвременността и към тенденциите за насърчаване на общуването на родителите с техните бебета. Това безспорно допринася за развитието на малките борци, за спокойствието им, а също и за изграждането на привързаност с мама и татко, от която остарелите традиции досега лишаваха децата. Вече с гордост можем да заявим, че имаме неонатологично отделение, отворено към иновациите, към промяната, към европейските и световни успешни практики и с радост се учим! "      Днес кенгуру грижата се е превърнала в редовна практика за отделението. Бебетата могат да се насладят на контакта кожа-до-кожа в прегръдките на родителите си по време на посещенията в отделението - всеки понеделник и четвъртък, от 10:30 до 11:30 часа. Това е възможно за деца в неонатология, при които това е медицински възможно и безопасно. Фондация "Нашите недоносени деца" изказва специални благодарности на екипа на отделенето по неонатология в УМБАЛ - Русе.  

Фондация “Нашите недоносени деца” връчи сертификат за заслуги на МБАЛ Д-р Иван Селимински

Сертификатът е издаден за участието на неонатологичното отделение в кампанията на фондацията по повод Световения ден на Кенгуру-грижата.С това беше поставено началото на въвеждането на тази практика, доказана в световен мащаб като най-висок стандарт в добрата грижа за преждевременно родените деца. МБАЛ "Д-Р ИВАН СЕЛИМИНСКИ" - гр. Сливен, заедно с още 13 болници в цялата страна, получиха сертификати за участието си в кампанията "Световен ден на кенгуру-грижата", който отбелязахме за първи път в България на 15 май 2017 година.Д-р Таня Праматарова, началник Неонатологично отделение, получи сертификата лично от Надя Дренска, член на упр. съвет на Фондация "Нашите недоносени деца". Г-жа Дренска отправи специални благодарности към д-р Праматарова и целият екип на отделението, които винаги подкрепят със сърце и душа кампаниите на фондацията. С включването си в инициативата участниците заявиха категоричния си стремеж към осигуряване на най-добрата грижа за своите малки пациенти. Екипът на Фондация "Нашите недоносени деца" се надява с общи усилия да превърнем кенгуру-грижата в практика, която да помага на все повече бебета и техните родители да преминат по-лесно по пътя, който трябва да извървят от неонатологичното отделение до дома. Фондацията изказва огромните си благодарности към всички отделения, които подкрепиха кампанията, на лекарите, акушерките, сестрите - всички, които се…
Последна редакция Петък, 14 Юли 2017 07:26
Страница 1 от 28
Банер

Консултация с психолог

Михаела Виденова - клиничен психолог Михаела Виденова
клиничен психолог
Консултация с психолог
ПРИЕМНО ВРЕМЕ
четвъртък от 18:30 до 20:00 ч
след предварително записване на
mvidenova@premature-bg.com