Дарение за недоносените бебета в Габрово

Преди броени дни Фондация "Нашите недоносени деца" направи дарение към неонатологичното отделение в МБАЛ "Д-р Тота Венкова" АД, гр. Габрово - нов билирубинометър. Апаратът позволява да се следят нивата на Речник билирубин в кръвта по неинвазивен начин. Около 90% от недоносените деца имат Речник жълтеница. Това обикновено налага ежедневно изследване на показателите. Този апарат спестява нуждата от многократни убождания, а резултатите са видими веднага на дисплея. Недоносените бебета често са подложени на травматични и болезнени процедури по време на болничния си престой, което има пряко отражение не само върху нивата на стрес, но и върху неврологичното им развитие. Не на последно място, безкръвното изследване намалява рискът от инфекции, които могат да бъдат дори фатални за бебетата с недостатъчно развита имунна система. В отделението в Габрово годишно се раждат средно 400 деца, като 10% от тях са недоносени. Д-р Малинова, завеждащ неонатологичното отделение споделя: "Това е много полезен апарат, защото благодарение на него можем много точно да мониторираме наличието на билирубин в кръвта на бебето и то без да му причиняваме травма от убождане с игла." Средствата бяха дарени на Фондация "Нашите недоносени деца" от компанията Paysafe. Благодарим на всички наши дарители, които подкрепят най-малките и техните семейства. Ако и вие искате да…

Апаратура, намалавяща рискa от инфекции получи неонатологичното отделение в Силистра

В началото на юни месец споделихме с вас за съвместното ни партньорство с Асоциацията на банките в България, които подкрепиха каузата ни и дариха повече от 50 000 лв. за закупуването на медицинска апаратура за 6 неонатологични отделения в страната. Първото дарение вече е факт. Неонатологичното отделение към МБАЛ Силистра вече разполага с ламинарен поток. Това е система за подготовка на медикаменти и разтвори за Речник парентерално хранене, която осигурява защита (стерилна среда) и намалява риска от вътреболнични инфекции при преждевременно родените деца. Благодарим на всички наши дарители, благодарение на които успяваме да подпомагаме неонатологичните отделения в страната! Ако и вие искате да подкрепите работата ни, можете да го направите с дарение на www.donate.premature-bg.com или със съобщение на номер 17 777 с текст DMS BEBE.

Уред, подпомагащ дишането на бебетата получи неонатологичното отделение във Варна

Благодарение на нашите дарители от ЮНИКОМС ШВЕЙЦАРИЯ ГМБХ, ЮНИКОМС БЪЛГАРИЯ ЕООД, Sunny Dance Studio Варна и малката Никол, която пожела нестандартни подаръци за своя рожден ден /всички гости на Никол дариха сумите, които бяха отделили за подарък, на Фондацията/, успяхме да закупим и дарим блендер за медицински газове на неонатологичното отделение в СБАГАЛ "Проф. д-р Димитър Стаматов" гр. Варна. Д-р Снежинка Цветкова, завеждащ неонатологията, сподели че блендерът е влезнал в употреба още в първата минута след доставката му. "Блендерът е уред за осъществяване на дозирана кислородотерапия. Той дава възможност за подаване на газова смес с кислород в строго дозирана концентрация при различен въздушен поток, съобразно нуждите тна пациента. Използваме го при осъществяване на кислородотерапия чрез назални канюли, маска. Стриктно дозираната кислородотерапия е условие за предотвратяване на усложнения от токсичното действие на кислород особено при недоносени новородени /напр. Речник ретинопатия на , БПД/." каза още тя. Фондация "Нашите недоносени деца" изказва най-искрени благодарности на всички дарители. За нас е истинско удоволствие да виждаме толкова много социално-отговорни фирми, родители и деца! Ако и вие искате да подкрепите работата ни, можете да го направите с дарение на www.donate-premature-bg.com или със съобщение на номер 17 777 с текст DMS BEBE.

Фондация “Нашите недоносени деца” с дарение към отделението по неонатология в “СБАЛДБ - проф. д-р Иван Митев”

Фондация "Нашите недоносени деца" закупи назални канюли на отделението по неонатология в "СБАЛДБ-проф. д-р Иван Митев". Дарението е на стойност 4416 лева и е предоставено от фирма Инграм Микро ГБС ЕООД.   Назалните канюли са от изключително значение за недоносените бебета, тъй като чрез тях се доставя допълнителен кислород към бебето. Представляват пластмасови тръбички, които минават зад ушите и завършват с два накрайника, които се поставят в ноздрите на детето. Назалната Речник канюла е закрепена за кислородна бутилка или преносим кислороден генератор или такъв, който е закрепен за стената в болнични условия чрез (a flow metre) тръбичка, при което кислородът тече през двете тръбички като доставя допълнителен кислород на недоносеното бебе. Благодарим на всички наши дарители, благодарение на които успяваме да подпомагаме неонатологичните отделения в страната! Ако и вие искате да подкрепите работата ни, можете да го направите с дарение на www.donate-premature-bg.com или със съобщение на номер 17 777 с текст DMS BEBE.

Годишен доклад за дейността на Фондация “Нашите недоносени деца” за 2018 г.

Фондация "Нашите недоносени деца" е създадена през 2012 г. от 3 майки на недоносени деца в подкрепа на преждевременно родените деца и техните семейства. Застъпваме се за правото на всяко новородено, което се нуждае от болнично лечение, да получи качествена и съвременна медицинска грижа, фокусирана върху нуждите на семейството и тяхното право да бъдат до детето си.Отвъд болничния период, работим за правото на всяко дете със специални потребности да получи подкрепа спрямо своите индивидуални нужди, която да гарантира неговото оптимално детско развитие. Нашите цели са да има общество в което: Всяка бременна има достъп до качествено проследяване на бременността и оптимална грижа за физическото и психическото здраве, както и запазване на човешките права и достойнство. Всяко бебе има достъп до съвременна медицинска грижа, независимо в коя точка на страната е родено. Всяко бебе получава интервенции не само за физическото си оцеляване, но и грижи осигуряващи комфорта му и липсата на страдание. Нуждите на семейството и новородените са поставени в центъра на болничната грижа. Всяко недоносено дете и дете със специални потребности има достъп до специалисти и услуги, фокусирани върху оптималното детско развитие. Затова работим за реализирането на цялостен подход в подкрепа на недоносените деца и техните семейства. Осигуряваме директна подкрепа…
Страница 1 от 45


Банер

Семеен Център "Малки чудеса"

комплексна подкрепа с грижа за
ранното детско развитие

Семеен Център Малки Чудеса

гр. София, ул. “Майор Димитър Думбалаков” 38, ет. 4 и 5 | тел. 0887 545 446