За родители: семинар за кърмене на недоносеното бебе с Христина Янева - Хедра

Кърменето често е предизвикателство, когато майката няма опит.На 21-ви октомври, събота, от 11.00ч в Семеен център за недоносени деца "Малки чудеса" Христина Янева ще даде отговори на най-честите и най-важните въпроси, свързани с кърменето. Христина Янева - Хедра е сертифициран от международен борд консултант по Речник лактация IBCLC.Спецификите при недоносените бебета са много повече, отколкото при едно здраво бебе, родено в срок. Това обаче не означава, че кърменето е "мисията е невъзможа" - твърдение, което не една майка е чувала - напротив!Кърменето носи изключителни ползи за преждевременно родените деца, и една от задачите ни в Семеен център за недоносени деца "Малки чудеса" е да осигурим нужната подкрепа и компетентна грижа, за да стане то възможно, лесно и приятно.

Представяме ви: Михаела Виденова, психолог

Михаела Виденова e психолог със специализация по клинична психология към Софийски университет и аналитична психотерапия към БОАП "К. Г. Юнг". "В семеен център "Малки чудеса" ще работя с вяра в Големите Чудеса!" е нейното мото. В досегашното си професионално развитие Михаела Виденова е водила индивидуални и групови психологически консултации, била е лектор на редица семинари. Работи консултативно и психотерапевтично с хора, които търсят отговори на важни житейски въпроси и искат да открият повече за себе си. "Вярвам, че всички имаме силата да допишем и изпълним със смисъл историите, които животът ни поднася, и че всеки от нас носи потенциала да се чувства истински себе си.", разказва за себе си Михаела Виденова.  

За родители: семинар за говорно развитие с Маргарита Габровска

Комуникацията е в думите. Но комуникацията е също в погледа, усмивката, в играта. Развитието на комуникационните умения на детето започва много преди появата на първата дума. Речта и езикът, както и всички други ключови умения на вашия малък герой, имат логика  и етапи на развитие. Когато те са  нарушени, специалистите логопеди могат да помогнат. На 15-ти октомври, неделя, от 11.00ч в Семеен център за недоносени деца "Малки чудеса" ще се проведе първият открит семинар за родители, посветен на говорното развитие на детето. Водещ на семинара е логопеда Маргарита Габровска, която има опит с деца с проблеми в развитието и специализира в сферата на ранната интервенция.  Логопедичната терапия в ранна детска възраст подкрепя развитието на комуникативни умения при децата с трудности. Тя може да бъде насочена към стимулиране на орално-моторната, мимическа и дъвкателна мускулатура; проговарянето; фината моторика, както и към развитието на умения за общуване и игра. Приложена в контекста на ранната детска интервенция, логопедичната терапия предполага активно включване на близките на детето в терапевтичния процес и осигуряване на стимулираща развитието среда, възможно по-близка до семейната.  

Представяме ви: Христина Янева - Хедра

Христина Янева е сертифициран от международен борд консултант по Речник лактация IBCLC. Кърменето често е предизвикателство, когато майката няма опит. Спецификите при недоносените бебета са много повече, отколкото при едно здраво бебе, родено в срок. Това обаче не означава, че "мисията е невъзможа". В Семеен център за недоносени деца "Малки чудеса" Христина ще консултира майките и ще им помага да създадат естествена връзка със своето бебе, така че естественото хранене да бъде успешно, полезно и приятно. Заниманията й с кърменето започват преди 12 години като един от първите в страната доброволен консултант по кърмене, а впоследствие и като един от основателите и ръководителите на доброволческата организация Национална асоциация „Подкрепа за кърмене”. Освен като консултант за бъдещи и настоящи родители, Христина Янева е лектор по въпросите на кърменето и обучител на доброволни консултанти и медицински лица в страната.

Детско караоке с МАРГАРИТКА!

През изминалите почивни дни стаите на бъдещия Семеен център за недоносени "Малки чудеса" се изпълниха със смеха и въображението на малкиte герои! Благодарим ви, че бяхме заедно! Ето и следващата изненада в нашия месец "Виж как се сбъдват мечтите"! На 14. 10. 2017г, събота, от 11.00ч. нашите приятели от МАРГАРИТКА ще дойдат, за да попеем заедно в щуро ДЕТСКО КАРАОКЕ! “Маргаритка” е музикален проект, в който можем да чуем единадесет от най-известните български детски песнички в съвременен аранжимент и изпяти от едни от най-известните гласове на съвременната българска музикална сцена. Основатели на проекта са Вики от Мастило и Яна Липованска, а с изпълнения на любими детски песички се включват Белослава, Графа, Михаела Филева, Орлин Павлов, Вики от Мастило, Любо Киров, Тони, Вензи, Мариана Попова, Мая Бежанска, Борко Чучков и Бон-Бон. Всички малки певци са добре дошли! Моля потвърдете своето присъствие на лично съобщение в страницата ни във фейсбук или на телефон 0887 545 446.
Страница 1 от 3
Банер

Консултация с психолог

Михаела Виденова - клиничен психолог Михаела Виденова
клиничен психолог
Консултация с психолог
ПРИЕМНО ВРЕМЕ
четвъртък от 18:30 до 20:00 ч
след предварително записване на
mvidenova@premature-bg.com