Представяме ви: Михаела Табакова - психолог

Михаела Валентинова Табакова, специалност Клинична психология – психоаналитична перспектива. Работи като детски психолог в детска градина и се обучава в лаканианска психоанализа. "Избрах да бъда детски психолог, защото вярвам, че нашите първи преживявания, емоции и социален опит могат да бележат пътят по-нататък. Обичам работата и контактите с деца, разкриването и опознаването на всеки потенциал. Свързах се с Фондацията, защото като майка на две деца, преминала през изпитанията на нашата система, считам, че детското и майчино здравеопазване не е на нужното ниво, особено за недоносените бебета и техните майки, които имат нужда от специфични грижи и отношение. Обичам хората, които не чакат на никого и действат, увличайки и други хора със себе си и се радвам да бъда тук, част от това." - споделя Михаела.

Откриване на Семеен център "Малки чудеса"

И тази година Фондация „Нашите недоносени деца" ще отбележи за пореден път Световния ден на недоносените . Този ден буди у нас много противоречиви чувства - и болка, и радост, и щастие, и благодарност... Буря от емоции ни връхлита всеки път, защото в символизма на този ден са събрани толкова много различни съдби и истории. Тази година обаче е особено специална за нас. На миналия световен ден на недоносените деца си обещахме, че ще създадем специално кътче, където да сме заедно. Това беше отдавнашна наша мечта и тази година мечтите се сбъдват. Каним Ви да се присъедините към празника ни в литературен клуб „Перото" на 17.11.2017г., петък, в 11.00ч, когато ще обявим откриването на първия в България специализиран Семеен център за недоносени деца „Малки чудеса"! Поканени са представители на Министерство на здравеопазването, Комисията по здравеопазване към Народното събрание, дружествата по Неонатология и Педиатрия, специалисти, дарители, доброволци, родители. Фондация "Нашите недоносени деца" организира и второ събитие в Семеен център "Малки чудеса", където Ви каним заедно да отворим вратите на първия център в подкрепа на преждевременно родените деца и техните родители! Нека да се запознаем, поговорим и да отбележим този ден заедно! Заповядайте в 18:30ч., на 17 ноември на адрес гр.София, бул. Патриарх…

Представяме ви: Мария Масларова, консултант по кърмене

Мария Масларова е сертифициран от международен борд консултант по Речник лактация IBCLC. В Семеен център за недоносени деца "Малки чудеса" Мария ще помага на майките на преждевременно родените да се справят със специфичните предизвикателства при кърменето на недоносено бебе - както преди изписването му от болницата, така и в първите дни у дома.По професия Мария е инженер, като след раждането на близнаците си преди 11 г започва да се интересува от кърменето, и оказването на помощ на майките. Първоначално помоща, която оказва, е основана на личен опит. Бързо обаче желанието й за по-компетентна подкрепа я отвежда в обучението за доброволен консултант по кърмене, след което присъединява при нейното основаването към Национална асоциация „Подкрепа за кърмене". Поради честата си работа с близнаци, част от които се раждат по-рано, има опит и работи често и с по-рано родени бебета.

Представяме ви: Анна Свиларова, социален работник

Анна Свиларова e психоаналитично ориентиран клиничен социален работник. Завършила e програмата "Клинична социална работа" в Нов български университет.Майка е на две деца. С каузата на Фондация "Нашите недоносени деца" я свърза силният професионален интерес към първите месеци от връзката на бебето с майка му и вярата й, че в тежки моменти е критично важно тази връзка да бъде подкрепена. В Семеен център за недоносени деца "Малки чудеса" Анна ще консултира майки с бебета и ще работи терапевтично с родители на преждевременно родени деца.Анна продължава да усъвършенства знанията си като работи под супервизията на обучаващ психоаналитик от Българско психоаналитично общество. Работи индивидуално с клиенти, които имат нужда от подкрепа, за да минат през тежки моменти от живота си, желаят да изследват трудностите в личните и професионалните си взаимоотношения, превратностите в семейните си истории и белезите от тях. "Благодарна съм, че хората избират да ме допуснат до мислите и чувствата си, и дълбоко уважавам трудностите и тежестта на изборите, които всеки от нас прави.", разказва Анна.   http://premature-bg.com/administrator/?premie

За родители: семинар за двигателно развитие с Цветелина Миланова, физиотерапевт

Може би вашето шестмесечно бебе все още не е успяло да се обърне само, въпреки че таблицата за детско развитие показва, че бебетата започват да се обръщат на пет месеца. Или пък единадесетмесечното дете на съседката вече прави своите първи стъпки, а вашето тринайсетмесечно мъниче все още дори не се опитва да ходи. Това все още не означава, че нещо не е наред с развитието на бебето ви, но за да сте спокойни за неговото или нейното бъдеще, добре е да знаете кои са основните етапи в двигателното развитие и кога родителите трябва да потърсят специалист. На въпросите ви в събота, 11. 11. 2017г, от 16.00ч, в Семеен център за недоносени деца "Малки чудеса" ще отговори физиотерапевтът Цветелина Миланова. Цветелина има 27 години практически опит. Завършила е Речник рехабилитация и ерготерапия в Медицинския университет в София. Профилира се в работата с деца, завършвайки и специална педагогика в Софийски университет. Основател и управител е на Фондация МиМ Физио, която информира, консултира, обучава и подкрепя деца с проблеми в развитието и техните семейства.
Страница 1 от 5


Банер

Семеен Център "Малки чудеса"

комплексна подкрепа с грижа за
ранното детско развитие

Семеен Център Малки Чудеса

гр. София, ул. “Майор Димитър Думбалаков” 38, ет. 4 и 5 | тел. 0887 545 446