Кои сме ние?

Нина Николова
председател на фондация „Нашите недоносени деца"
историята на Нина може да прочетете тук

Nina NikolovaФондация "Нашите недоносени деца" се роди през лятото на 2012 година от мен, Надя Дренска и Вили Бакалова.
Ние сме три щастливи майки на цели пет недоносени деца. Няма по-голямо щастие от това да видиш едно мъниче как се бори, как се развива пред очите ти, какъв хъс има за живот.
Йоана и Мартин се родиха в началото на 7 месец (29 г.с. и 4 дни от бременността). Йо тежеше само 930 гр., а Марти като един малък мъж - 1170гр. За жалост бях минала през това веднъж, но знаех, че всичко ще е наред и ще си взема две живи и здрави деца от болницата. Този път съдбата бе милостива към мен. Трудният път който извървях, за да стигна до тук ме сблъска с много трудности, въпроси, спънки и още в онзи момент реших, че трябва да направя нещо в тази насока. Да бъдеш майка на недоносено бебе е трудно, стряскащо и изисква много воля и сили. В България думата "недоносен" все още е непонятна за много хора, да бъдеш такъв значи да си различен. Напротив - недоносените бебета са борци, те са едни малки ангелчета, които са много по-силни от нас и имат такава воля за живот, която ние дори не можем да си представим. Те са едно малко, голямо ЧУДО.

И така стъпка по стъпка се роди и нашата Фондация - "Нашите недоносени деца".
Сега е моментът да изкажа едно голямо Благодаря на Надето и Вили, на Радина, без която нямаше да стигнем до тук. Тя ми оказа голяма подкрепа и помощ и съм безкрайно щастлива, че имам късмета да я познавам и да съм нейна приятелка.
Благодаря и на моя прекрасен съпруг, който е до мен както в хубави, така и в лоши моменти и който повярва, че има и добро, на всички мои приятели, както и на моята прекрасна сестра, без която не мога.


Надя Дренска
член на упр. съвет на фондация „Нашите недоносени деца"
историята на Надя можете да прочетете тук

nadya3През лятото на 2010 година се роди дъщеря ми София в 32 г.с. (начолото на 8 месец) с тегло 1440 гр. Когато ме изписаха, а тя остана в болницата целият ми свят се срина. Да се прибереш от родилното с празни ръце, да гледаш вкъщи празното креватче, необлечените дрешки, недокоснатите играчки... носи несравнима болка. Нямах никаква информация, не знаех какво да мисля, какво да очаквам. Само четях и се молех всичко да завърши добре. И завърши добре – благодарение на моето борбено момиченце, което не се предаде въпреки всичко, благодарение на прекрасния екип, който се грижи за нея и може би благодарение на това, че адски много хора изпращаха всичката си положителна енергия към нея и към нас.
Софи ни промени страшно много – накара ни да повярваме, че няма невъзможни неща.
С изненада открих, че в българското интернет пространство няма много информация за недоносените бебенца, за това с моя съпруг създадохме първия сайт за недоносени бебенца в България www.premature-bg.com. За мое щастие се оказа наистина много полезен и ми пишеха много майки, които са намерили отговори на своите въпроси. Сега този сайт ще прерастне в нещо наистина много значимо, защото сме заедно и защото всяка от нас носи своята болка, опит и знания, с които ще се опитаме да бъдем полезни на тези от вас, които тепърва се сблъскват с преждевременното раждане. Общата ни съдбата ме срещна с Нина и Вили, с които решихме да създадем фондация „Нашите недоносени деца", което нямаше да бъде реалност без Ради от фондация „Искам бебе". Безкрайно се радвам, че познавам всички тях и вярвам, че заедно можем да бъдем много полезни на всички семейства, които за съжаление се сблъскват с изпитанието да имат недоносено бебе в България.


Виолета Бакалова
член на упр. съвет на фондация „Нашите недоносени деца"
историята на Вили вижте тук

Виолета БакаловаМоите малки мишленца се родиха в 7 месец (1-вия ден на 30 г.с.) с тегло Стефан -1230 гр. и Красимир -1140 гр. Преждевременното им раждане за мен беше голям шок. Всеки ден аз броях часовете до следващото ми свиждане с тях, за да ги докосна, да им поговоря и да усетят, че мама е до тях. Да си майка на недоносено дете е голямо изпитание тъй като тази недоносеност крие много рискове. Срещнах Нина в болницата и когато ми сподели своята идея за тази фондация аз бях твърдо „за". Изпитанията, през които преминах и продължавам да преминавам, породиха в мен желанието да помагам и на други семейства, които се сблъскват с проблемите на недоносените бебета – да бъдат по информирани и с това трудностите им да минават по-леко.
Искам да изкажа благодарност към моята майка, която е до мен през цялото време, давайки ми сила и упоритост да се боря.

 

 

Банер

Консултация с психолог

Михаела Виденова - клиничен психолог Михаела Виденова
клиничен психолог
Консултация с психолог
ПРИЕМНО ВРЕМЕ
четвъртък от 18:30 до 20:00 ч
след предварително записване на
mvidenova@premature-bg.com