Моето малко и силно момче!

Моето малко и силно момче!

Раждане в: 33 г.с.
Размер на бебето: 2.500 кг., 45 см
Болничен престой: 23 дни
Причината за преждевременното раждане: неизвестна
Възраст на детето в момента: 7 години
Послание към останалите родители: Вярвайте и обичайте вашите малки деца – те са силни !

Моето малко момче е вече на 7 години. Роди се в 33 г.с. на 17.11.2005 г. Тогава не съм знаела, че това е важна дата! Като цяло бременността ми протече много спокойно и без притеснения. Аз бях щастлива с големия корем, разхождах го и го показвах с гордост! Една сутрин просто водите ми изтекоха и по-спешност отидох в родилното отделение – без багаж, с много страх от неизвестното. Вечерта в 20.30 ч. той се появи – 45 см., 2.500 кг, но не изплака, само тихичко изстена. Успях да му бутна крачето и го взеха. Последващият ужас не ми се разказва, не искам да се връщам назад. Само ще кажа, че който не е минал през това, той не знае, какво е да знаеш, че си майка и в същото време да не знаеш дали след 5 минути вече няма да си майка. Когато го видях малкото човече в кувьоза, цялото опасано с тръби, системи, навсякъде маркучи, сякаш някой ме стисна за гърлото и не можех да си поема въздух. Молех се – първо се молех на детенце, да е силен, да успее, да е с мен, после се молех на Бог да му помогне. Тук е мястото да благодаря на целия персонал на Неонатологичното отделение във Великотърновската болница, на лекарите, на сестрите, на акушерките – на всички. Детенце успя, то беше силно, то е моя малък герой, той е истински борбен мъж. Когато го гушнах за първи път, не мога да опиша чувствата и емоциите, които протичаха в мен. Еуфория, щастие, обич – всички тези думи са недостатъчни!

С днешна дата ние сме вече в първи клас, борим се със задачите и буквите. На 17.11.2012г. празнувахме два празника – разбира се рожден ден и денят на недоносеността .
Главния герой в моята история се казва Владимир. Едно чудесно малко момче, много любопитно, малко палаво и много обичано дете .
Пожелавам на всички родители сблъскващи се с такива проблеми, много кураж и вяра , а на всички други много здраве и много топлина .