Преждевременното раждане на Валерий

Преждевременното раждане на Валерий

Всичко започна септември 2009 година, когато лежах за задържане в „Майчин дом“ – София. Според лекарите всичко беше наред, когато ме изписаха.
През цялата бременност се пазех толкова много, че дори още в 5 г.с започнах да излизам в болнични. И така на 5 октомври 2009 г., изведнъж в 14 ч. започна страшно силен кръвоизлив. Обадих се на Спешна помощ и на наблюдаващата ме гинеколожка. Тя каза да предам на спешния екип да ме карат в „Майчин Дом“. Много се радвам, че всичко се случи там! Настаниха ме в предродилна зала. За мое съжаление беше същата лекарка която ме прие и предния път. Тогава тя извика още няколко лекари да се посъветва с тях какво да прави, понеже „не го видяли „това“ предния път“!? Малко преди 20 ч. тя ми каза, че всичко е наред и ще ме задържат до термина. Съгласих се разбира се, започнах да звъня на роднини, за да ги успокоя. Тогава се сменяха докторите и дойде да ме види д-р Хранов. Само ме погледна, а след 5 минути дойдоха да ме вземат за спешно секцио.

Така в 20,51 ч. се роди Валерий.  Само 900 грама и 40 см. Беше едно малко лилаво същество, което даже не може да си поеме само въздух, взеха го веднага в неонатология. След това беше на 100% апаратно дишане и на всевъзможни антибиотици и лекарства, за да го стабилизират. На 10.10 той започна да диша сам, но през това време теглото му спадна до 690 грама. Позволяваха ми да го виждам само вторник, а сведение имаше всеки ден, на тях само исках да чуя че е качил поне 10 грама, а за него това беше голямо усилие.
Така минаха 2 месеца, изписаха го 11.12.2009 г., 2,150 гр.
Естествено, после бяхме два месеца на рехабилитация. Слава богу, той няма увреждания. Вече е на 1 година и 8 месеца, научи се да ходи сам, имаме си зъбки и лудеем на воля, само да има кой да ни гони 🙂

Искам да кажа, че просто трябва да мислите само за  хубави неща, не си мислете,че ще ви кажат най-лошото, вярвайте в бебчетата си.
С уважение мама Мила и тати Минчо

Етикети:, , , ,