Коронавирус: изображения показват колко е важно да миете ръцете си старателно

Коронавирус: изображения показват колко е важно да миете ръцете си старателно

Тъй като коронавирусът, известен официално като COVID-19, продължава да се разпространява по целия свят, здравните организации молят хората да предприемат основни защитни мерки, за да ограничат разпространението на смъртоносната болест. Основно правило за това е миенето на ръцете.
Въпреки че може да изглежда очевидно, следващите снимки на черна светлина показват, че има разлика между миенето на ръцете и щателното миене на ръцете.

Американската актриса Кристен Бел сподели колаж от шест снимки в Instagram, които показват разликата между немити ръце и ръце, измити със сапун за 30 секунди.

„Майка ми ми изпрати сравнение със снимки на неизмити ръце и ръце, мити със сапун в продължение на различно време. 30 секунди със сапун, ВИЖТЕ ТУК !!!“ е надписът на Бел.

Всяка от шестте снимки показва колко бактерии са били върху ръката на жената, използвайки ултравиолетова светлина и крем, наречен Glo-Germ, който представлява минерално масло, което се „закача“ за към микробите и се вижда само на UV светлина.

Снимките показват ръцете в различни етапи на чистота, включително „преди измиване“, след измиване „само с вода“, след „шест секунди и без сапун“ и „ след 30 секунди със сапун“.

Първите снимки показват, че са останали голям брой бактерии и въпреки, че са по-сходни, също има ясна разлика между 15-секундно измиване със сапун и 30-секундно измиване.

След това публикацията в Instagram, публикувана на страницата на Instagram в Бел, събира над 428 000 харесвания и получава хиляди коментари от хора, много от които са родители и планират да покажат снимките на децата си.

Ето и някои от коментарите:
„Добре мога да си представя как изглеждат ръцете на моето петгодишно дете“.

„Ще покажа всичко това на децата си, надявам се да се да започнат да измиват ръцете си добре“.

Според общата препоръка на здравните власти, всички трябва да изпеем песента „Честит рожден ден“ два пъти.

Правилна техника за измиване на ръце:

  • Намокрете ръцете си с вода и спрете водата. Температурата на водата може да бъде топла, хладка или студена.
  • Сложете сапун и направете ръцете си в пяна. Не забравяйте за външната страна на ръцете и пространството между пръстите и палците. Разтърквайте сапуна с кръгообразни движения.
  • Изплакнете добре ръцете си, за да гарантирате отстраняването на последните микроби и ги подсушете с чиста кърпа.

Препоръчва се да миете ръцете си след използване на тоалетна, преди и след боравене със сурова храна, преди ядене или боравене с храна и след издухване на носа, кихане или кашляне.

Източник: https://medizin-heute.net/