Недоносено бебе „помага“ при предложение за брак

Недоносено бебе „помага“ при предложение за брак

Бащата на недоносено бебе е изненадал партньорката си като ѝ е предложил брак с малко помощ от страна на родения си, преди два дни, син.

Идеята хрумнала на Джон Селърс по време на престоя на сина му Коби в болница Кингс Мил в Нотингамшър. В кувьоза на Коби били поставени пръстен и табелка с надпис „Ще се омъжиш ли за моя татко?“.

26-годишната Шан Стафорд признава, че жестът я е шокирал, но отговорът ѝ все пак е бил „Да!“.

Двойката от Пинкстън, Дарбишър, е приветствала сина си 10 седмици по-рано от очакваното, в началото на август.

Коби е бил преместен в неонатологично интензивно отделение и е тежал едва 1360 гр. по време на предложението.

Г-н Селърс споделя: „По принцип не съм романтичен, но наистина исках да ободря Шан по някакъв начин, а тя от известно време насам ми подхвърля намеци за брак. Медицинските сестри бяха страхотни и много ми помогнаха. Казаха ми да изведа Шан на кафе и през това време се погрижиха всичко да е готово. Когато се върнахме, посланието и пръстенът вече бяха там и моментът беше прекрасен. Не мога да изразя благодарността си.“

Нереален момент

Г-ца Стафорд казва на свой ред: „Бях шокирана. Наистина не го очаквах и не знаех как да реагирам. Когато се върнахме в отделението, сестрите ми казаха, че са свалили Коби от командно дишане. Трябваше да отида да видя – вече щях да мога да виждам лицето му по-често. Толкова бях съсредоточена върху Коби, че първоначално не забелязах бележката и пръстена. След това Джон каза „Виж, мисля, че Коби иска да те пита нещо.“

Прочетох бележката и беше абсолютно нереален, но прекрасен момент.

Двойката, която е заедно от осем години и има по-голяма дъщеря, споделя, че ще започне да планира сватбата на по-късен етап. До момента Коби е все още в интензивно отделение, но се чувства добре и се надяват през следващите седмици да се прибере у дома.

Превод за Фондация „Нашите недоносени деца“: Вероника Стоилова
Източник и снимка: https://www.bbc.com