Анна и нейните родители подкрепиха каузата за закупуване на нов респиратор за ННО в гр. Кърджали

Анна и нейните родители подкрепиха каузата за закупуване на нов респиратор за ННО в гр. Кърджали

„Надали някой, който очаква своето първо дете, е подготвен, че то може да се появи твърде рано.“

„В цялото суетене родителите се улисват в обмислянето на съвсем други неща, а майките, колкото и прецизно да следят своята бременност, проучват по-скоро добри гинеколози… неонатологичното отделение остава някак в сянка. Поне ние бяхме така. Имах една абсолютно нормална бременност, без никакви дискомфорти, без гадене и стягания, дори без никаква индикация за проблем. Пусках си изследвания, ходех на фетални морфологии, всичко беше приказно. Рисувах в съзнанието си как ще изглежда малкото човече, какво ще е после, обмислях как ще раждам, търсех курсове за естествено раждане, за да съм подготвена.

И така, докато не отидох на редовна консултация след прекаран леко Ковид и не се установи, че малката е със забавяне в растежа и кръвотокът е намален.

В същия ден влязох в болница и се започна едно дебнене ден за ден.

Имах чист късмет, че попаднах в болница с добра неонатология и успяха да спасят моето 985-грамово момиченце и то да бъде здраво.

Ако нямах този късмет и Анна не бе получила адекватни първи грижи, последиците можеха да са за цял живот или да отнемат нейния живот.

С Анна и с нейния баща искаме да благодарим за този шанс и да можем дори и с малко да помогнем на някое друго голямо геройче! Затова за първия й рожден ден събрахме близки и приятели и помолихме, вместо подаръци, да съберем сума, с която да подпомогнем кампанията за закупуване на нов респиратор за неонатологичното отделение в Кърджали. Дано средствата бъдат събрани скоро!

Поздрави,
Петя Цветанова“.

Благодарим Ви, мило семейство, че ни направихте част от този прекрасен за Вас празник и за добрината, с която решихте да го изпълните! Нека малката Анна расте здрава и щастлива, заобиколена от обич и усмивки!