Даряваме животоспасяваща медицинска апаратура

Даряваме животоспасяваща медицинска апаратура

От какво имат нужда недоносените бебета, за да оцелеят?

1 на всеки 10 бебета се ражда преждевременно в България, като в някои градове недоносените бебета са много над средното за страната – близо 18%. 6000 недоносените бебета всяка година се раждат твърде рано и неподготвени за живот извън майчината утроба. Поради ниското си тегло и не напълно развитите си органи и системи, те имат нужда от специализирани грижи, за да оцелеят и да се преборят. Фондация “Нашите недоносени деца” е дарила животоспасяваща апаратура в повече от 30 отделения в страната, като фокус на работата ни са неонатологичните звена от  II и III ниво на компетентност, които са в състояние да се грижат за най-рисковите новородени. Апаратурата за недоносените бебета се използва активно и се амортизира бързо, за това ние непрекъснато се опитваме да отговарим на нуждите на отделенията доколкото ни позволяват силите и благодарение на Вас, нашите дарители.

Каква е необходимата апаратура и как помага на недоносените бебета?

Фондация “Нашите недоносени деца” е в постоянен контакт с екипите на неонатологичните отделения в страната, които се грижат за недоносени и високо-рискови новородени. В работата ни по всяка кампания ние правим проучване сред отделенията в цялата страна, включително сред малките населени места.

Въпреки че кувьозите са сред най-популярните при организиране на подобни кампании и разбира се, крайно необходими за всяко отделение, опитът ни сочи, че има не по-малка нужда от реанимационни маси, термолегла, монитори за следене на жизнени показатели, пулсоксиметри, инфузионни помпи, включително, за голямо наше изумление – консумативи като например по-качествени тръби за интубиране на недоносените бебета.

В страницата ни с ДАРЕНИЯ можете да се запознаете с работата ни до момента.
Ако желаете да ни подкрепите, можете да го направите тук.