Кинезитерапия и двигателно развитие

Кинезитерапия и двигателно развитие

Кинезитерапията за деца е двигателна терапия и профилактика, насочена към преодоляване на функционални двигателни дефицити и изоставане в двигателното развитие, вследствие на различни медицински състояния (недоносеност, травми, неврологични и ортопедични увреди и генетични синдроми).

Използват се принципите на невро-развитийната терапия за стимулиране на естествените модели на движение, характерни за бебетата и малките деца в различните периоди на тяхното развитие. Терапията може да е насочена както към бебета и малки деца с невромоторни нарушения, така и за профилактика на деца в риск и съмнение за такива.

Целта на кинезитерапията при деца е да се възстанови нормалният мускулен тонус, да се подобри обемът на движение в ставите и да се стимулира и тренира развитието на естествените двигателни модели на движение при обръщане, пълзене, лазене, ходене, равновесни реакции при промяна на тялото в пространството.


Свържете се с нас, за да получите повече информация и/или да запишете час за консултация на телефон 0887 54 54 46 или от формата долу.