2021-11-24 20:16:44

“Дневник за герои” зарадва семействата на 400 недоносени бебета в страна

Ноември е специален месец за Фондация "Нашите недоносени деца". Това е времето от годината, в което правим всичко по силите си, за да насочим общественото внимание към предизвикателствата, пред които се изправят преждевременно родените бебета и техните семейства. Това е и един от моментите през годината, в които намираме за изключително важно да подарим мъничко вълшебство на семействата, чиито бебета се възстановяват в неонатологични отделения.

viber image 2021-11-22 10-53-30-320Този 17-ти ноември, Световният ден на недоносените деца, не бе изключение, въпреки продължаващата пандемична обстановка. Точно в деня, посветен на най-малките герои, семействата на 400 бебета, възстановяващи се в 24 неонатологични отделения в страната, получиха своя "Дневник за герои", в който имат възможност да вписват най-докосващите и важни моменти от възстановяването на новородените си.

Освен място за събиране на сантиментални спомени и отбелязване на важна информация около възстановяването на децата, "Дневник за герои" съдържа и унифициран график за проследяване на развитието на недоносените бебета - от раждането до седмата година. Съдържанието на графика е консултирано с доц. д-р Ралица Георгиева, завеждащ на неонатологичното отделение при СБАЛДБ "Проф. Д-р Иван Митев" и член на Научния борд и консултативен съвет на Фондация "Нашите недоносени деца", а в документа родителите имат възможност да открият важна информация около необходимите прегледи и консултации със здравни и развитийни специалисти спрямо възрастта на детето си. Инициативата се реализира с подкрепата на АстраЗенека България.

Благодарим на екипа на МБАЛ Добрич за предоставените снимки!

 

Image from iOS 29

Image from iOS 16

 

Банер

Семеен Център "Малки чудеса"

комплексна подкрепа с грижа за
ранното детско развитие

Семеен Център Малки Чудеса

гр. София, ул. “Майор Димитър Думбалаков” 38, ет. 4 и 5 | тел. 0887 545 446