Евродепутатката Мария Габриел застава зад нашата кауза

Евродепутатката Мария Габриел застава зад нашата кауза

Евродепутатката Мария Габриел застава зад нашата кауза и заявява готовност да работим заедно в посока подобряване грижите за недоносените бебета. Ние искрено се надяваме и вярваме, че заедно ще можем да предприемем конкретни действия за едно по-добро бъдеще на нашите недоносени деца.

Ето и обръщението на Мария Габриел към нас:

„Приемете моите най-сърдечни поздравления по повод създаването на Фондация „Нашите недоносени деца“.
Много е тревожна статистиката, която казва, че в България всяка година се раждат около 7000 недоносени бебета. Всички ние знаем, че недоносените деца са много рискови и първите дни след тяхното раждане обикновено са критични. Хората, които се сблъскват с този проблем често остават неразбрани, самотни и не в редки случаи, безпомощни.

Именно заради това, всички ние, с общи усилия, трябва да направим необходимото да бъдем наистина полезни на тези семейства и техните бебета. Колкото повече доброволци и съмишленици има във фондация „Нашите недоносени деца“, толкова повече се увеличават и шансовете за преодоляване на препятствията! Ние сме тези, които трябва да бъдем толерантни, търпеливи и всеотдайни, за да могат децата ни да растат уверени и да се чувстват обичани. По този начин ние им помагаме да доразвиват уменията си и да бъдат достойни европейски граждани!

Най-искрено Ви поздравявам за това дръзко и смело начинание! Позволете ми да пожелая на всички Ви много бъдещи успехи в стремежа към осигуряването по-добро бъдеще за нашите деца!“

Мария Габриел,
ЕНП