Набираме доброволци за провеждането на коледния благотворителен базар "Подари мъничко вълшебство"

Набираме доброволци за провеждането на коледния благотворителен базар "Подари мъничко вълшебство"

Скъпи приятели, най-после можем официално да обявим – коледния благотворителен базар „Подари мъничко вълшебство“, който ще се проведе съвместно с „Ангелска ЧУДОтворителница“ на фондация „Искам бебе“, ще бъде на 22 декември /събота/ в София – The Mall.

Средствата, събрани за фондация„Нашите недоносени деца“ ще бъдат използвани за закупуването на гнезда за куьвози, с които ще оборудваме няколко неонатологични отделения в страната. Очаквайте скоро още информация  от специалисти, за това какво представляват гнездата и какво е тяхното значение за развитието на недоносеното бебе.

Средствата, събрани от базара на фондация „Искам бебе“ – „Ангелска ЧУДОтворителница“ и тази година ще бъдат предоставени на двойки с репродуктивни проблеми, които жадуват да станат родители, но имат финансови затруднения да се борят за мечтата си!

  • Ако искате да подкрепите недоносените бебета в България, пишете ни на e-mail: bazar@premature-bg.com;
  • Ако искате да подкрепите двойките с репродуктивни проблеми в България в мечтата им за бебе, пишете на angelska.chudotvoritelnica@iskambebe.bg.

Ето и няколко възможности, чрез които и вие можете да станете наши доброволци или дарители:

  • Като дарите ваши произведения (дори и само няколко, ако решите) – като ни ги изпратите предварително за базара;
  • Като ни пишете, ако искате да направите нещо специално за събитието, но имате нужда от помощ за закупуването на необходимите Ви материали;
  • Като дойдете на събитието и искате да участвате лично с щанд на самия базар – да обсъдим какви са възможностите и колко място ще Ви е необходимо;
  • Като ни потърсите, в случай, че искате да дарите средства.

Ако искате ваша реклама да бъде публикувана в секцията с участници трябва да ни изпратите следните неща на bazar@premature-bg.com

1. Банер с размер 463х174 пиксела – желателно е вътре да е и логото/името на автора.
2. Снимки – 6 бр. /толкова могат да бъдат публикувани, независимо от това с колко неща ще участвате в базара – ако са повече, можем да ги публикуваме във фейсбук страницата ни/.
3. Текст – не повече от 4-5 изречения.
4. Линк към сайта Ви.

Защо са важни гнездата за недоносените бебета обяснява Д-р Кристиан Паликс

От ортопедична гледна точка гнездата позволяват да се избегне сплескването на черепа, наречено плагоцефалия, свързано отчасти със задължителното поставяне по гръб за избягване на внезапната смърт на новороденото. Когато не е в регрупирано положение, както в гнездото, тялото е в екстензия и детето е силно изтегнато назад. Като развива по този начин гръбната си мускулатура бебето ще бъде с плосък гръб и с изпънати настрани ръце, като дланите са далече от лицето. Неправилното положение на ставите на ханша и лошото положение на стъпалата (което може да доведе до скъсяване на ахилесовото сухожилие) могат да създадат затруднения при ходене. Накрая, гнездото предотвратява несиметричната стойка, при която едното рамо е по-високо от другото и дори сколиоза.

cocon1-presentation-5141564

От невропсихологична гледна точка тези гнезда улесняват насочените и свободни движения към лицето и захващането. Бебето принадлежи към собствената си среда и не трябва да пренебрегва ръцете си, защото много рано то изгражда своето пространство и положението на тялото – предпоставки за следващите уроци. Това сдвояване око-длан е отговорно за двигателните умения, за които са проведени тестове между 4 и 6 месеца, зависи от положението на бебето. Така от много рано положението в гнездото улеснява изграждането на психомоторна идентичност с индивидуалност и самоосъзнаване.

От гледна точка на храносмилането –  положението на тялото в изтегнато назад положение благоприятства появата на гастроезофагеален рефлукс поради механично отваряне на кардията. Този гастроезофагеален рефлукс може да предизвика УНГ смущения, които се отразяват върху съня и отношенията със семейството.

От емоционална гледна точка чувството за сигурност на тялото в гнездото улеснява комуникативността на бебето, успокоява го, намалява фактора на стрес или болка, като така благоприятства връзките с родителите и привързването мама-татко-бебе.

За повече информация се свържете с нас на bazar@premature-bg.com.