Световна среща на пациентските организации в подкрепа на недоносените бебета

Световна среща на пациентските организации в подкрепа на недоносените бебета

Този януари в Мюнхен, Германия ще се проведе годишна среща на пациентските организации, които работят в подкрепа на недоносените бебета и техните семейства. Нина Николова и Любомир Дренски ще представят фондация „Нашите недоносени деца“ по време на срещата. Организатори на събитието са Европейската Фондация за грижа за новородените (EFCNI).
Представители на пациентски организации от цел свят ще присъстват и ще обменят опит помежду си.

Тема на срещата ще бъде глобална стратегия за отбелязването на Световния ден на недоносеността през 2013 година. Целта е проблемите на преждевременното раждане и отглеждането на недоносено бебе да придобият гласност и максимално широка обществена подкрепа.
Пациентските организации ще представят и проектите, с които са се включили в отбелязването на World Prematurity Day 2012 година. Фондация „Нашите недоносени деца“ отбеляза 17 ноември за пръв път в България в градовете София, Сливен, Варна и Велико Търново.

По време на срещата в Мюнхен ще бъдат обсъдени наболели проблеми, свързани с преждевременното раждане, превенцията и отглеждането на децата родени твърде рано. Представители на Световната Здравна Организация ще насочат вниманието към приоритетите по отношение на майчиното здраве.

Тук можете да видите всички страни, които отбелязаха Световния ден на недоносеността през 2012