Дарик радио подкрепи недоносените бебета с 20 050 лв

Дарик радио подкрепи недоносените бебета с 20 050 лв

Коледният благотворителен търг на „Ники Кънчев шоу“, спортно шоу „Гонг“ и сайтът www.gong.bg, проведен в ефира на Дарик радио малко преди Нова година, събра уникалните 40 100 лева, които ще бъдат разпределени по равно – по 20 050 лева между фондация „Нашите недоносени деца“ и Фонда за терапии на деца аутисти. На пресконференция в Дарик радио парите бяха връчени на фондациите.

Най-големите дарители в търга се оказаха известни български футболисти, спортисти. Политиците също не подминаха каузата, като дариха 5 000 лева. Някои слушатели на Дарик даряваха от сърце, без да желаят да закупят някаква вещ.

Част от парите ще бъдат дарени за закупуване на ултразвуков апарат за ранен скрининг на слуха – апарат за отоакустични емисии.

Друга част от парите ще бъдат дарени за образуване на психологични групи в по-големите градове на страната, които психолози ще работят с родители на недоносени бебета и деца. Фондация „Нашите недоносени деца“ иска да благодари на Ники Кънчев шоу, на Дарик и Гонг за това, че повярваха в нас и застанаха зад нашата кауза и най-вече на всички хора, които не подминаха тази кауза и дариха средства
за нещо наистина важно и полезно.

Вижте репортажа по Нова телевизия тук.

Снимки: dariknews
Видео: bgnes.com