Пенсионерки от сливенското село Крушаре помагат на недоносените бебета

Пенсионерки от сливенското село Крушаре помагат на недоносените бебета

Бабите от пенсионерски клуб „Вечна младост“ в с. Крушаре, заедно с част от екипа на неонатологично отделение към МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ гр. Сливен се включиха в подготовката на великденския благотворителен базар „Подари мъничко вълшебство“. Бабите посветиха последните няколко месеца на недоносените бебенца – нещата, които са изплели за базара са наистина прекрасни, направени с много любов, старание и всеотдайност. Невероятно разнообразие от красиви бебешки дрешки и аксесоари ще може да видите по време на великденския базар.

Духът, ентусиазма и сърдечността на тези момичета, както те шеговито се наричат, наистина ни плени и дълбоко ни развълнува. В това време на тежка икономическа криза и напрежение, тези жени отдадоха цялото си сърце и душа на това благородно дело, за което ние искрено им благодарим. „Водени от обичта към децата, решихме да помогнем на недоносени деца. Всички плетива са изработени с много любов и ги даряваме от сърце”, заяви Тонка Кирова, член на пенсионерския клуб. На изложбата присъстваха д-р Таня Праматарова, д-р Тиха Сергева и Пенка Стоилова, старша сестра на неонатологичното отделение, както и основен инициатор на събитието. „Прекланяме се пред Вас и вашето благородство, бъдете здрави и не спирайте да мечтаете”, бяха пожеланията на специалистите към дамите от пенсионерския клуб.

А за баниците и погачите на крушарските баби още дълго време ще си спомняме.

Искрени благодарности и на неонатологично отделение МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ за това, че винаги са до нас и не спират да ни подкрепят и да ни помагат.
В момента водим дискусии за точната дата на провеждане на благотворителния базар, както и за какво точно ще бъдат вложени средствата. Очаквайте повече информация съвсем скоро.

Снимка: DarikNews