Официалното даряване на гнездата стартира на откриването на неонатологията в Сливен

Официалното даряване на гнездата стартира на откриването на неонатологията в Сливен

Както знаете, по време на коледния благотворителен базар на фондация „Нашите недоносени деца“ бяха събрани средства за закупуването на гнезда за кувьози, които служат за правилното позициониране на недоносеното бебе във вътреутробна поза. Този вид позиционери се използват в най-модерните неонатологични отделения в Европа с цел превенция от неврологични заболявания, както и редица други проблеми. Благодарение на всички вас, които се включихте в благотворителната инициатива, успяхме да закупим гнезда за кувьози за неонатологичните отделения в 21 града в страната.

Даряването на гнездата стартира по време на откриването на обновеното неонатологично отделение към МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ – Сливен. Надежда Дренска, представител на фондация „Нашите недоносени деца“ и координатор за гр. Сливен пожела на целият екип на отделението много успехи във всеотдайната грижа за здравето на бебетата, родени твърде рано и твърде малки.

Министърът на здравеопазването в оставка Десислава Атанасова официално откри отделението, като заяви, че майчиното и детското здравеопазване са приоритет и на правителството и на лечебните заведения.
В МБАЛ „Д-р Стамен Илиев“ гр. Монтана също вече има гнездо, което веднага влезе в употреба и което ще улесни усилията на специалистите да поставят най-малките бебета в правилна позиция по време на престоя си в кувьоза.

До края на месеца трябва да бъдат разпределени гнездата по всички останали отделения.