Фондация „Нашите Недоносени Деца“ участва в дарителската кампания на Райфайзенбанк „Избери, за да помогнеш”

Фондация „Нашите Недоносени Деца“ участва в дарителската кампания на Райфайзенбанк „Избери, за да помогнеш”

Проектът на фондация „Нашите Недоносени Деца“ Помощ за родителите на недоносени бебета и превенция при високорискови деца за първа година участва в дарителската кампания на Райфайзенбанк „Избери, за да помогнеш“.
Кампанията се провежда в подкрепа на различни общественозначими каузи и ние сме горди, че имаме възможността за пръв път да участваме в тази кампания.

Над 15 милиона бебета ежегодно се раждат преждевременно, от които 1 милион умират всяка година вследствие на усложненията, причинени от преждевременното раждане. В България тази статистиката е не по-малко тревожна –  1 на всеки 10 новородени е недоносено.

Недоносените новородени се нуждаят от специални условия на отглеждане и грижи. Някои от тези деца не оцеляват, а други са застрашени от сериозни заболявания като детска церебрална парализа, зрителни проблеми или дори слепота, дихателни проблеми, изоставане във физическото и/или психомоторното развитие. За родителите раждането на недоносено бебе е тежко емоционално преживяване.

Най-много средства в дарителската кампания традиционно се даряват от Райфайзенбанк и служителите на Групата Райфайзен в България, като те правят лични дарения по избран от тях проект, а за всеки дарителски жест от служител, независимо от сумата,  Райфайзенбанк добавя по 100 лв.

И през тази година на интернет страницата на кампанията www.izberi.rbb.bg са представени актуалните проекти, за които външни дарители и всеки, който желае, може да направи дарение директно по сметка на избрания благотворителен проект или онлайн чрез системата за разплащания Pay.dir.bg, или чрез интернет банкирането на Райфайзенбанк. Благотворителната платформа www.izberi.rbb.bg с новите 21 проекта е активна от 14.11.2013 г. Дарения в онлайн платформата се правят лесно и удобно с няколко клика на мишката, като всяко дарение отива директно за избраната от дарителя кауза.

Всеки може да подкрепи каузата на фондация „Нашите недоносени деца“ като изпрати SMS с текст DMS BEBE на кратък номер 17 777 за всички мобилни оператори. Цената за абонати по договор с GLOBUL, VIVACOM и Mtel цената на 1 sms е 1 лв., а за потребители на предплатени услуги на мобилните оператори цената на 1 sms е 1,20 лв. с ДДС. 

Дарения за проекта могат да бъдат направени и по банков път. Вижте повече информация за проекта и всички детайли тук.

Избери, за да помогнеш!