Дарителска кампания на Райфайзенбанк набра 31 263 лв. в помощ на недоносените деца

Дарителска кампания на Райфайзенбанк набра 31 263 лв. в помощ на недоносените деца

Проектът на фондация „Нашите недоносени деца“ е на второ място по най-много събрани средства с 31 263 лв. по време на кампанията на Райфайзенбанк „Избери, за да помогнеш“. Общо 275 585 лева бяха събрани по време на петата дарителска кампания на Райфайзенбанк „Избери, за да помогнеш“ 2013 г., като над 60% от сумата е дарена за проекти в сферата на здравеопазването. Средствата са набрани от дарения на служителите на Групата Райфайзен и от самата банка, която за всяко дарение на служител добавя по още 100 лв. В кампанията има много дарения и от външни дарители, които постъпват директно по сметките на организациите или чрез дарителски SMS-и, както и чрез онлайн платформата за дарения на инициативата izberi.rbb.bg.

Благодарение на кампанията „Избери, за да помогнеш“, ще имаме възможност да осигурим подкрепа и адекватна информираност на семействата на недоносени бебета, докато те са в болнична среда и след изписването, чрез:

• Създаване на групи за подкрепа с участието на психолог, които да подпомогнат стабилно емоционално състояние на родителите и имат отношение към превенцията от изоставяне.

• Разработване съвместно с екип от неонатолози на наръчник / книга за родителя, която да бъде включена в информационните пакети за родителя при изписване на недоносените деца от родилните отделения. Ролята на наръчника е да информира родителите за специфичните проблеми при недоносените деца, както и последващите специфични грижи и проследяване с цел превенция на заболявания.

• Осигуряване на подкрепа и осигуряване на повече информация за родителите във връзка с отглеждането и грижите за недоносеното дете с помощта на доброволци.

Благодарим от сърце на екипът на РайфайзенБанк, за това, че повярваха в нашата кауза и ни дадоха възможност да участваме в една от най-успешните и социално отговорни дарителски кампании. Благодарим на всички служители на банката, които не са останали безразлични към съдбата на недоносените деца и техните семейства. Благодарим на всички частни дарители, които ни подкрепиха чрез дарения по сметката на ФННД и чрез sms-и.

Не забравяйте, че DMS линията на ФННД все още е отворена и можете да ни подкрепите чрез sms на кратък номер 17 777 с текст DMS BEBE.

  • За абонати по договор с GLOBUL, VIVACOM и Mtel цената на 1 sms е 1 лв.
  • За потребители на предплатени услуги на мобилните оператори цената на 1 sms е 1,20 лв. с ДДС.

Можете да ни подкрепите и с банково дарение:

Получател/Титуляр:Фондация Нашите недоносени деца
IBAN:BG24UNCR70001520702588
BIC:UNCRBGSF
При банка:Уникредит Булбанк
Основание:Избери, за да помогнеш