"Повече българчета за България" тази година подкрепя и недоносените деца

"Повече българчета за България" тази година подкрепя и недоносените деца

Кампанията е част от инициативата „Човечността има лице“, която предаването „Тройка на разсъмване“ осъществява целогодишно с подкрепата на слушатели и неправителствени организации.

Тази година фокусът на дарителите пада върху асистираната репродукция и грижите за недоносените бебета.

Седем клиники ще дарят ин витро процедури

В рамките на кампанията за пета поредна година седем клиники ще дарят ин витро процедури на нуждаещи се двойки, които ще бъдат избрани с конкурс. Желаещите да кандидатстват трябва да се запишат на имейла на „Тройка на разсъмване“ (troika@radiovitosha.com). Печелившите ще бъдат изтеглени на 25 март в ефира на предаването в присъствието на нотариус. Повече информация за инициативата: http://www.radiovitosha.com/novini/-poveche-balgarcheta-za-balgariya-chovechnostta-ima-litse

Специално оборудване и „семейни стаи“ за недоносените бебета

За да помогне на недоносените бебета, каквито са едно от всеки десет родени у нас, предаването започва проект за изграждането на „семейна стая“ пилотно в столичния „Майчин дом“.

Идеята е родителите да могат в спокойна и комфортна обстановка да видят детенцето си и да са заедно. Научно доказано е, че контакта между родителите и бебето може да бъде дори животоспасяващо за недоносените бебета.

За обзавеждането на семейната стая ще се погрижи „Ивентас“ – представители на Phillips/Avent за България, а в момента се събират средства за ремонт на стаята.

В рамките на инициативата ще бъдат закупени термо легла, монитори за проследяване на основните жизнени параметри, инфузионни помпи, пулсикометри, кислородни маски и инхалатори за неонатологичните отделения.

Можете да ни подкрепите по следния начин:

Като изпратите смс на единен дарителски номер 17 777, с текст DMS BEBE (за абонати на GLOBUL , VIVACOM и Mtel) .
Таксуването на 1 sms към Единен дарителски номер 17 777 е както следва:
За абонати по договор с Mtel, GLOBUL, VIVACOM цената на 1 sms е 1 лв.
За потребители на предплатени услуги на трите мобилни оператори цената на 1 sms е 1,20 лв. с ДДС.

Или да дарите по банков път:
Фондация „Нашите недоносени деца“
Уникредит Булбанк
IBAN BG24UNCR70001520702588
BIC: UNCRBGSF
Основание за плащане „Повече българчета за България“.

Кампанията „Повече българчета за България“ бе подкрепена и от здравното министерство на фона на последните доклади за демографската ситуация на страната, според които през 2013 година раждаемостта у нас е паднала до рекордно ниските нива от кризисната 1997 г.