Русенският сервиз за компютри IMfield се включва в кампанията за набиране на средства за неонатологично отделение Русе

Русенският сервиз за компютри IMfield се включва в кампанията за набиране на средства за неонатологично отделение Русе

Скъпи приятели, много сме радостни да ви съобщим, че и Русенския сервиз за компютри IMfield се включи към Коледната кампания, организирана по инициатива на  „Спийд Компютри“ – Варна. IMfield прегърнаха тази благородна идея, повярваха в нас, давайки си сметка колко сериозен е проблемът с преждевременното раждане в България и какви са нуждите на недоносените деца. А ние за пореден път се убедихме, че доброто е заразително!

Условията на кампанията са следните:

– За всеки продаден НОВ лаптоп, чрез онлайн магазина IMfield фондация „Нашите недоносени деца“ получава 10 лв. за ползата на кампанията.
– За всеки продаден НОВ таблет или мобилен телефон, чрез онлайн магазина IMfield фондация „Нашите недоносени деца“ получава 5 лв. за ползата на кампанията.
– Срок на кампанията: 01.12.2014 до 31.12.2014 г.

„Купи“ е равно на „дари“

Събраните средства ще бъдат използвани за нуждите на неонатологичното отделение в Русе.

Ето какво споделя собственикът на IMfield Иво Минчев за мотивацията си да се включи в инициативата.

„Преди по-малко от една година ми се роди втори син. По време на бременността на жена ми посетихме т. нар. „Ден на отворените врати“ в русенската АГ болница. Този ден се организира предимно за родители, очакващи деца. Разведоха ни из почти всички отделения на АГ-то. Това включваше и посещение на отделението по неонатология. Не очаквах да ни пуснат там и това, което видях, ме разтърси. Видях дечица, които се побират в шепата ми. Явно не само аз съм бил разтърсен, защото Мария (жена ми) ден-два след това ми даде статистика за недоносените бебета в България, колко от тях оцеляват, колко от тях не. Кои бебета в България наричат недоносени. Каква е разликата между нашите недоносени бебета и тези в „белите“ страни. Какво се случва с тези, които не успеят да се преборят за живота си?

Вече знаех за организацията, в която членува Надя Дренска. Знам за нея, защото заедно с моето първо бебе – момче се роди през лятото на 2010 г. и недоносеното бебе на Надя – Софи. С Мария следяхме случая (всъщност тя го следеше и ме информираше за събитията). Докато не се запознах със статистиките, си мислех, че случаи като на Надя и Софи са много голяма рядкост. Оказа се, че съм бил в голяма заблуда.
Когато разбрах за кампанията, която са стартирали с колегите от Спиид Компютърс, в мен се появи желание и аз да съм полезен с каквото мога. Свързах се с Надя и организирахме кампания и за Русе.“