Представяне на първия в България наръчник и онлайн платформа „Всичко за недоносените бебета”

Представяне на първия в България наръчник и онлайн платформа „Всичко за недоносените бебета”

Днес, 17 ноември 2015 г., се проведе пресконференция, на която Фондация „Нашите недоносени деца“ представи първия по рода си в България цялостен наръчник за родители на недоносени деца „Всичко за недоносените бебета” и онлайн платформа http://earlybaby.info/ за бърз и лесен достъп до информация. Събитието е по повод Световния ден на недоносените деца, честван ежегодно в повече от 60 страни в цял свят. В събитието взеха участие утвърдени български експерти в майчиното здравеопазване и грижа за новороденото, както и представители на ресорни организации и институции. Целта на пресконференцията беше да се предложи систематизиран източник на информация за родители – наръчник и онлайн платформа „Всичко за недоносените бебета”, създаден специално за родители, които продължават да се сблъскват с предизвикателствата на преждевременното раждане, без да имат достъп до необходимата им информация.
От днес порталът http://earlybaby.info/ е на разположение на всички, които имат отношение към грижата за недоносените деца. Раждането на недоносено бебе е огромно изпитание за родителите. Преодоляването на това изпитание изисква много сила в тежкия момент, а често и външна подкрепа. Сега, чрез тази нова онлайн платформа и наръчника „Всичко за недоносените бебета”, родителите имат възможност да се консултират със специалисти и да намират по най-лесния, бърз и достъпен начин необходимата информация за техните деца.
Пресконференцията бе последвана от празник за деца и родители, като акцент на събитието бе организираната специално по този повод „ОПЕРА ЗА ДЕЦА” в изпълнение на оперен квартет „Вокалисимо”, която донесе настроение и приятни емоции за всички присъстващи.
Ние, от Фондация „Нашите недоносени деца”, отново бихме искали да благодарим на всички, които ни помогнаха до момента, и продължават да вярват в нас подкрепят каузата на недоносените деца в България!