Два кувьоза за Бургас и Монтана благодарение на кампанията "Маратон на героите"

Два кувьоза за Бургас и Монтана благодарение на кампанията "Маратон на героите"

Скъпи приятели, щастливи сме да ви съобщим, че набраните средства в кампанията „Маратон на героите“ бяха използвани за закупуване на два броя кувьози за неонатологичните отделения в градовете Бургас и Монтана. Инкубаторът, дарен в Монтана е транспортен и служи за безопасно транспортиране на високо рискови новородени към по-висока степен неонатологично отделение, където могат да бъдат положени адекватни грижи за децата в най-тежко състояние. Транспортните инкубатори са от изключително значение за качествената грижа за недоносените деца, но за съжаление много отделения в страната страдат от сериозен недостиг на тази специфична апаратура. Инкубаторът, дарен в Бургас е стационарен и ще бъде използван в интензивен сектор за недоносени деца. Общата стойност на дарението е 7200 лв.

Както знаете през юни месец тази година, фондация „Нашите недоносени деца“ дари и 5000 лв. за кампанията на предаването „На кафе“ по Нова телевизия за закупуване на високоспециализиран апарат за азотен оксид за неонатологичното отделение към „Майчин дом“, София.

adobe_flash_player_2015-11-19_19-40-56-4948536

С това общата сума на дарението от тази кампания е 12 200 лв.
Набраната сума, по време на кампанията беше в размер на 10 196 лв, но благодарение на вас – нашите дарители, които вярвате в нас и ни подкрепяте, успяхме да закупим апаратура на по-висока стойност.

Както помните, Маратона на героите се проведе на 17 май 2015 година в София в подкрепа на недоносените деца. В кампанията, инициирана от Фондация „Нашите Недоносени Деца“, и подкрепена от УНИЦЕФ, Министерство на младежта и спорта и Столична община, се включиха различни организации, фирми и многобройни граждани, които участваха в благотворителен маратон, базар и още много игри в името на здравето и възможността за равен шанс в живота на недоносените деца, които за съжаление са голям брой от новородените в страната.

С призив „Да ги подкрепим заедно!“ в Маратона на героите се включи специално и Ивет Лалова – лекоатлет и европейски шампион. Многобройни български изпълнители, групи и социално отговорни личности от общественото пространство, сред които Йоана Драгнева, Вензи, Маги Джанаварова, Прея, Весела Бонева, Теодора Цончева, Тодор Гаджалов, Даяна Христова, Петър Цинцарски , Национален дворец на децата и детска вокална формация „Мики Маус“, Детски балет „Меги денс“ НЧ „Роден край – 1931г.“ подкрепиха каузата със своето участие.

Официални спонсори на събитието бяха компаниите HP, KPMG и 60K, със специалната подкрепа на служителите на Siemens.

Бихме искали да благодарим от сърце на всички, които ни подкрепиха и помогнаха това дарение да стане реалност. Както добре знаете, едно на всеки десет деца се ражда преждевременно. Въпреки, че тези деца се раждат в критично състояние и са застрашени от редица усложнения, те имат шанс да израснат здрави и щастливи деца. Липсата на животоспасяваща апаратура може да коства живота на недоносените бебета или да бъде причина за дългосрочни здравни последици. Благодарение на вас и вашата подкрепа осигуряваме достъп на недоносените деца до животоспасяваща медицинска апаратура. Благодарим ви, че сте до нас!