Дарение за отделението по неонатология към “Многопрофилна болница за активно лечение” в град Силистра

Дарение за отделението по неонатология към “Многопрофилна болница за активно лечение” в град Силистра

Фондация „Нашите недоносени деца“ дари термолегло за нуждите на неонатологичното отделение в Многопрофилна болница за активно лечение – гр. Силистра. То поддържа топлина и позволява лесен достъп до бебето по всяко време на престоя му в неонатологичното отделение. Средствата са осигурени от даренията от благотворителния календар на фондация „Нашите недоносени деца“ за 2016 година. Общата набрана сума е 11 хил. лв. Благодарим ви приятели! Очаквайте още 2 дарения в градовете Шумен и Русе.

В силистренската болница се раждат около 600 бебета годишно, от които около 15% са недоносени и още толкова са бебетата, които се нуждаят от интензивни грижи след раждането. Водещите причини за преждевременно раждане са инфекции, прееклампсия, многоблодни бременности, а за съжаление и непроследени бременности или твърда ниска/висока възраст при раждане.

През 2014 г. отделението е ремонтирано и разширено, но остава необходимостта от нова техника, чрез която да се обезпечи възможно най-добрата грижа за бебетата. Отделението е от второ ниво на компетентност и децата в най-тежко състояние се транспортират и лекуват във Варна. За осъществяването на навременен и качествен транспорт, който да гарантира здравето на бебето по време на транспортирането му, е нужен и нов транспортен кувьоз.