Фондация “Нашите недоносени деца” връчи сертификат за заслуги на МБАЛ Д-р Иван Селимински

Фондация “Нашите недоносени деца” връчи сертификат за заслуги на МБАЛ Д-р Иван Селимински

Сертификатът е издаден за участието на неонатологичното отделение в кампанията на фондацията по повод Световения ден на Кенгуру-грижата.
С това беше поставено началото на въвеждането на тази практика, доказана в световен мащаб като най-висок стандарт в добрата грижа за преждевременно родените деца.

МБАЛ „Д-Р ИВАН СЕЛИМИНСКИ“ – гр. Сливен, заедно с още 13 болници в цялата страна, получиха сертификати за участието си в кампанията „Световен ден на кенгуру-грижата“, който отбелязахме за първи път в България на 15 май 2017 година.
Д-р Таня Праматарова, началник Неонатологично отделение, получи сертификата лично от Надя Дренска, член на упр. съвет на Фондация „Нашите недоносени деца“. Г-жа Дренска отправи специални благодарности към д-р Праматарова и целият екип на отделението, които винаги подкрепят със сърце и душа кампаниите на фондацията.

С включването си в инициативата участниците заявиха категоричния си стремеж към осигуряване на най-добрата грижа за своите малки пациенти.

Екипът на Фондация „Нашите недоносени деца“ се надява с общи усилия да превърнем кенгуру-грижата в практика, която да помага на все повече бебета и техните родители да преминат по-лесно по пътя, който трябва да извървят от неонатологичното отделение до дома.

Фондацията изказва огромните си благодарности към всички отделения, които подкрепиха кампанията, на лекарите, акушерките, сестрите – всички, които се грижат за малките герои и приемат своята професия за мисия.