Отделението по Неонатология в УМБАЛ – Русе получи сертификат за участието си в деня на кенгуру грижата

Отделението по Неонатология в УМБАЛ – Русе получи сертификат за участието си в деня на кенгуру грижата

 Отделението по Неонатология в УМБАЛ-Русе получи сертификат за заслуги от Фондация „Нашите недоносени деца“ за участие в Световния ден на кенгуру грижата – 15 май 2017г.

„Фондация Недоносени бебета, от сърце Ви благодарим за честта да получим този сертификат! Много се радваме, че чрез Вашата инициатива и ние се обърнахме към съвременността и към тенденциите за насърчаване на общуването на родителите с техните бебета. Това безспорно допринася за развитието на малките борци, за спокойствието им, а също и за изграждането на привързаност с мама и татко, от която остарелите традиции досега лишаваха децата. Вече с гордост можем да заявим, че имаме неонатологично отделение, отворено към иновациите, към промяната, към европейските и световни успешни практики и с радост се учим! „

    untitled4-7140569

Днес кенгуру грижата се е превърнала в редовна практика за отделението. Бебетата могат да се насладят на контакта кожа-до-кожа в прегръдките на родителите си по време на посещенията в отделението – всеки понеделник и четвъртък, от 10:30 до 11:30 часа. Това е възможно за деца в неонатология, при които това е медицински възможно и безопасно.

Фондация „Нашите недоносени деца“ изказва специални благодарности на екипа на отделенето по неонатология в УМБАЛ – Русе.

untitled2-6239243