Благотворителен маратон 1000km Balkan Charity Challenge

Благотворителен маратон 1000km Balkan Charity Challenge

Само след ден благотворителната трансгранична инициатива 1000km Balkan Charity Challengeще премине през София.
Това не е обикновен маратон. В рамките на 11 дни участниците преминават бегом и на колело около 1000км в България и Румъния, „тичайки“ за различни благотворителни каузи. Тази година каузите са шест – по три от всяка от двете държави.
Събирането на средства за новосъздадения Семеен център за недоносени деца „Малки чудеса“ е едно от начинанията, които се бори за подкрепа и разгласа с усилията на маратонците. И вие можете да ни подкрепите, като направите дарение или се включите в благотворителното бягане. Стартът е на 1 ноември, гр. София, площад Света Неделя (пред Булбанк) в 8ч сутринта. В подкрепа на нашата кауза ще тичат трима мъже, всеки със своята лична мотивация и енергия към нашата кауза.

Иван Радев
„Като родител знам колко важни са първите часове, дни, седмици след раждането и как всеки иска да знае, че за детето му се полагат най-адекватните възможни грижи. Не по-малко важно е родителите и най-вече майката да имат възможност да бъдат близо до детето, когато то трябва да се справя с трудности. Чудесно е, че „Нашите недоносени деца“ са двигател на промяна в грижите за най-малките. Харесва ми, че освен за чисто биологичните се мисли и за емоционалните нужди на семейството, които са толкова пренебрегвани от наложения модел на здравеопазване в страната. Следя доста благотворителни организации и каузи и мога да кажа, че „Нашите недоносени деца“ освен че правят прекрасни неща, ги комуникират много добре. Впечатлен съм от инициативата за плетене на играчки, които да помагат на бебетата да не откачат маркучите на системите си. Това е пример за смислена акция, която въвлича много хора и им позволява да помагат с уменията си. Сигурен съм, че всички участвали са вложили много положителни чувства и в крайна сметка ще продължат да помагат. Тъй като не мога да плета, аз не се включих и много се зарадвах, като видях, че ще имам възможност да подкрепя „Нашите недоносени деца“ по друг начин – с бягане. Поредното доказателство, че всеки може да помогне с нещо.“

Валери Ватев
„Често се включвам в такива каузи, защото чувството, че помагам, ме прави щастлив.“

* Красимир Георгиев
Краси е един от нашите татковци и доброволци. Участва активно в дейността на Фондацията. Дъщеря му Албена е родена в 26-та гестационна седмица, едва 900гр. Прекарва 52 дни на апаратна вентиланция, преживява белодробни инфекции, пневмония, 10 кръвопреливания. Днес Албена вече е на 7 год. и първи клас, истинско доказателство за силата на нашите малки герои.