Откриване на Център "Малки чудеса"

Откриване на Център "Малки чудеса"

И тази година Фондация „Нашите недоносени деца“ ще отбележи за пореден път Световния ден на недоносените .

Този ден буди у нас много противоречиви чувства – и болка, и радост, и щастие, и благодарност… Буря от емоции ни връхлита всеки път, защото в символизма на този ден са събрани толкова много различни съдби и истории.

Тази година обаче е особено специална за нас. На миналия световен ден на недоносените деца си обещахме, че ще създадем специално кътче, където да сме заедно. Това беше отдавнашна наша мечта и тази година мечтите се сбъдват.

Каним Ви да се присъедините към празника ни в литературен клуб „Перото“ на 17.11.2017г., петък, в 11.00ч, когато ще обявим откриването на първия в България специализиран Семеен център за недоносени деца „Малки чудеса“!

Поканени са представители на Министерство на здравеопазването, Комисията по здравеопазване към Народното събрание, дружествата по Неонатология и Педиатрия, специалисти, дарители, доброволци, родители.

Фондация „Нашите недоносени деца“ организира и второ събитие в Семеен център „Малки чудеса“, където Ви каним заедно да отворим вратите на първия център в подкрепа на преждевременно родените деца и техните родители! Нека да се запознаем, поговорим и да отбележим този ден заедно! Заповядайте в 18:30ч., на 17 ноември на адрес гр.София, бул. Патриарх Евтимий №66, вх. В, ет. 1.  

ЗА ЦЕНТЪР „МАЛКИ ЧУДЕСА“

Точно година по-рано, на 17 ноември 2016 г, Фондацията стартира кампания за набиране на средства за откриването на център, посветен на нуждите на недоносените деца и техните родители. Благотворителният базар на фондацията „Подари мъничко вълшебство“, както и благотворителният календар, бяха посветени на тази инициатива.
Семеен център за недоносени деца „Малки чудеса“ предоставя възможност за консултации със специалисти в областта на ранното детско развитие – лекар, психолози, логопеди, специалисти по ранна детска интервенция и двигателно развитие, музикотерапевт,консултанти по кърмене. Не на последно място Семеен център за недоносени деца „Малки чудеса“ е място, където родителите да могат да се срещат, да обменят опит и да се подкрепят взаимно.

Всяка година около 6500 бебета у нас се раждат преждевременно.
Всички те, както и техните родители, имат нужда от навременна, достоверна и достъпна информация, ранна подкрепа в най-трудните моменти, дългосрочен ангажимент от мултидисциплинарен екип, който да им помогне да преодолеят с по-малко трудности различните последствия, които ранното раждане може да има върху детето. Тази подкрепа все още не е част от системната грижа, която здравната система предлага на тези деца и техните семейства. Това води до проблеми, съпътстващи цялото развитие. А много от тях могат да бъдат избегнати или редуцирани, ако бъдат установени и лекувани навреме.

Целта на всички специалисти и доброволци, ангажирани в създаването на Центъра е възможно най-много деца да получат шанс за спокойно и пълноценно детство.
Тази наша мечта нямаше да бъде реалност без помощта на всички хора, организации и фирми, които отделиха време, средства и енергия за каузата на недоносените деца в България.

Благодарим Ви от сърце и се надяваме да споделите празника ни!