Звездите на “ВИП Брадър” и SDI помагат на пет неонатологични отделения в страната

Звездите на “ВИП Брадър” и SDI помагат на пет неонатологични отделения в страната

Звездите на „ВИП Брадър“ и SDI помагат на пет неонатологични отделения в страната
Дарението от 23 000 лв. е към фондация „Нашите недоносени деца“ и ще бъде използвано за закупуване на монитори за кувьози и за консумативи.

 

Навръх празника на родилната помощ 21-и януари, Фондация „Нашите недоносени деца“ получи дарение от застрахователния брокер SDI и звездите от „ВИП Брадър 2017“ по NOVA, които решиха да зарадват най-малките герои с благороден жест. Всички средства Фондацията предоставя за закупуването на апаратура и консумативи за неонатологичните отделения в пет български болници – Първа МБАЛ гр. София, УМБАЛ „Д-р Георги Странски“ в гр. Плевен, УМБАЛ гр. Русе, МБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“ гр. Стара Загора и МБАЛ „Д-р Иван Селимски“ гр. Сливен.

В неделния ден и в подобаваща празнична атмосфера звездите от „ВИП Брадър“ Ники Кънчев, Ваня Щерева, Алфредо Торес и Дани Милев и представителят на SDI Лазар Георгиев връчиха символичния „Голям чек за малките герои“ на стойност 23 000 лв. на председателя на Фондацията Нина Николова. Домакини на събитието бяха директорът на Първа МБАЛ София доц. д-р Цветомир Димитров, както и началникът на неонатологичното отделение в д-р Велимир Симов.

dsc_7838-1730156

 

 

Щастливи сме, че борбата за живота на преждевременно родените деца се превръща в кауза за обществото и за бизнеса. С тяхна помощ се надяваме повече семейства да оставят трудностите и битката за живота само в спомените си.„, каза д-р Симов.

От сърце честитим празника на всички, които се грижат за началото на всеки нов живот! Щастливи сме, че благодарение на добри хора можем да дадем принос към по-сигурното и спокойно ежедневие там, където животът започва по-рано и по-трудно.“, заяви Нина Николова, председател на Фондация „Нашите недоносени деца“.

С участниците във „ВИП Брадър 2017“ и нашите приятели от SDI отново показахме, че истинските звезди в ефира не греят със своите екстравагантности, а със светлината и надеждата, която даряват на другите. Кой, ако не най-малките герои, заслужава повече от всички светлина и надежда?„, попита реторично водещият Ники Кънчев.

Без колебание избрахме каузата, която с готовност и радост подкрепихме – каузата на преждевременно родените деца. От името на всички колеги и служители в компанията поздравявам лекарите, сестрите и всички останали, които помагат да се появи новия живот за професионалния им празник. Специално поздравявам неонатолозите, които се борят най-много за живота на най-малките герои. Нека знаят, че винаги могат да разчитат на нас.„, каза Лазар Георгиев, прокурист на SDI.

dsc_7830-1217998