Вече сме част от родителския съвет на Европейската фондация за грижа за новородените

Вече сме част от родителския съвет на Европейската фондация за грижа за новородените

Изключително горди сме да съобщим, че Нина Николова, председател на фондация „Нашите недоносени деца“ е сред новоизбраните членове на съвета на родителите към Европейската фондация за грижа за новородените (EFCNI’s Parent Advisery Board).

За нас това е голямо постижение и крачка напред в обединението на усилията ни за по-добри грижи за недоносените бебета. Родителския съвет включва представители на родителски организации от страни в Европа – Ирландия, Португалия, Северна Ирландия, Унгария, Литва, Гърция, Украйна, сред които вече и България. Уникалното този път е, че родителския съвет разшири границите си извън Европа и включи представители от още два континента – Америка с представител от САЩ и Африка с представител от Република Гана.

Ролята на този съвет е от изключително значение в застъпническата работа на EFCNI за правата на бебетата по света, родени твърде рано или със здравословни проблеми, но също така и в работата на всяка една държава на национално ниво. Родителският съвет имаше и ключова роля по време на създаване на Европейските стандарти за здравето на новороденотоEuropean Standards of Care for Newborn Health, а сега е изправен пред ново и още по-сложно предизвикателство – да стартира процеса по имплементирането им във всяка една точка на Европа.

Благодарни сме, че имаме възможност да сме част от този съвет и да обединим усилията си с толкова много други държави, в името на по-добро здраве и условия за нашите недоносени деца и техните семейства в България и по света.

Photo Credit: EFCNI

Image may contain: 13 people, people smiling, people standing and indoor