Подкрепи недоносените бебета в кампанията "България Дарява"

Подкрепи недоносените бебета в кампанията "България Дарява"

Днес стартира националната дарителска кампания България дарява, която има за цел да обедини усилията на десетки организации от цялата страна, насърчавайки дарителството и ангажираността на гражданите с обществено полезни каузи. Кампанията цели да покаже, че заедно – дарителите и гражданския сектор, можем да постигнем наистина много. Страницата на България дарява обединява 110 организации и техните каузи. Разгледайте ги и изберете тези от тях, които най-много бихте искали да подкрепите. Кампанията ще бъде активна в периода 22.03-31.03, когато цяла България дарява за едно по-добро общество.

Фондация „Нашите недоносени деца“ е първата неправителствена организация в България, която поставя във фокуса на общественото внимание нуждите на недоносените деца и техните семейства. Фондацията е създадена от 3 майки на 5 недоносени деца. Поради личните проблеми, с които се сблъскахме и продължаваме да се сблъскваме през всичките тези години, си дадохме сметка колко комплексни и сериозни са нуждите от промяна в практиките, грижите и разбиранията за нашите малки герои.

Работата на фондацията е фокусирана върху гарантиране правото на пълноценен живот на всички недоносени деца и новородени с влошено здравословно състояние, както по време на грижите за тях в болница, така и след изписването им. Фондация „Нашите недоносени деца“ подкрепя семействата на недоносени деца, както чрез осигуряване и разпространение на медицински достоверна информация, така и чрез регулярни безплатни консултации с медицински специалисти и специалисти по ранно детско развитие, групи за подкрепа и взаимопомощ, психологическа подкрепа. Семеен център „Малки чудеса“ към фондация „Нашите недоносени деца“ е насочен към комплексна подкрепа за ранно детско развитие – не само за недоносените деца, но и за всички деца със специални нужди. Освен всичко останало Фондацията активно подкрепя неонатологичните отделения в страната (основно от II и III ниво на компетентност) дарявайки апаратура, съобразена с нуждите на съответните отделения.

В кампанията „България дарява“ обаче имаме нужда от подкрепа за един от най-личните и амбициозни проекти на фондацията – семеен център „Малки чудеса“.
Той е първото по рода си пространство в България, което предоставя специализирана комплексна подкрепа на преждевременно родените деца и техните семейства. В центъра се осъществява проследяване, превенция и терапия на състояния, характерни за недоносените деца.

Основният фокус в „Малки чудеса“ е ранното детско развитие от раждането до седмата година. В Центъра децата и семействата са посрещнати от специалисти – психолози, ерготерапевт, логопеди и специалист по ранна детска интервенция, профилирани в ранната подкрепа на преждевременно родени деца и техните семейства. Родителите могат да получат безплатна консултация от лекар неонатолог или педиатър, относно основни въпроси в грижата за техните деца. В „Малки чудеса“ децата и родителите могат да се възползват както от индивидуални консултиране и терапия, така и от възможностите за включване в терапевтични групи за деца и групи за родителска подкрепа. Стремежът на Фондацията е да спести на родителите лутането от специалист на специалист, като предложи специализирана подкрепа за развитието на недоносените деца на едно място.

Нуждаем се от подкрепа, както за наем и консумативи, така и за специализирано оборудване, обучения за допълнителна квалификация на нашите специалисти, както и за социалната ни програма, насочена към осигуряване на подкрепа за деца от семейства с финансови затруднения.

Подкрепете ни с дарителски смс с текст DMS BEBE на номер 17 777 или чрез дарение по банковата сметка на фондацията.

Банкова сметка:
Фондация „Нашите недоносени деца“
Уникредит Булбанк
IBAN BG24UNCR70001520702588
BIC: UNCRBGSF

Дари тук:

Страницата ни в сайта на България дарява: https://bulgariadariava.bg/cause/podkrepi-semeen-tsentar-za-nedonoseni-detsa-i-tehnite-semeystva-malki-chudesa/