Близо 25 хиляди лв. в подкрепа на недоносените деца от Девети Благотворителен търг на Дарик радио

Близо 25 хиляди лв. в подкрепа на недоносените деца от Девети Благотворителен търг на Дарик радио

На 25 март, точно на Благовещение, в резиденцията на кралство Дания у нас, беше обявена официално сумата, събрана чрез Девети благотворителен търг на Дарик радио. В присъствието на любезните домакини Негово превъзходителство Сьорен Якобсен и съпругата му, Ники Кънчев съобщи благата вест – 47 702 лева са общо събраните средства в подкрепа на каузите на фондация „Нашите недоносени деца“ и Сдружение „Аутизъм днес“ и връчи чековете на представителите на двете организации.
24 852 лв. е точната сума, която е дарена в полза на преждевременно родените бебета. Традиционно и тази година тя ще бъде използвана за закупуване на медицинска апаратура за неонатологични отделения в страната.

Д-р Донка Узунова, завеждащ неонатологичното отделение към II САГБАЛ „Шейново“, даде пример как с направеното дарение от Осми благотворителен търг на Дарик радио – ЕКГ апарат, преди броени дни е спасен животът на един малък герой.

На събитието присъстваха и част от големите дарители, участвали в Търга, сред които певицата Ирина Флорин, музикантите от Jeremy, успелият български тенесист Димитър Кузманов и др.

Н.П. Сьорен Якобсен изрази възхищението си към дейността на Фондация „Нашите недоносени деца“ и Сдружение „Аутизъм днес“ с думите: „Двете организации вършат впечатляваща работа, като помагат на преждевременно родени деца и хора с аутизъм, поради което е толкова важно да подкрепяме усилията им за създаване на по-добър живот на тези прекрасни деца.“
Искрено благодарим на всички, които подкрепиха каузата ни, на г-н Ники Кънчев и целия екип на Дарик радио и спортно шоу „Гонг“ и не на последно място на домакините на събитието.