Нов кувьоз на Отделението по неонатология на УМБАЛ Бургас

Нов кувьоз на Отделението по неонатология на УМБАЛ Бургас

Фондация „Нашите недоносени деца“ дари нов кувьоз на Отделението по неонатология на УМБАЛ Бургас АД, гр. Бургас.Кувьозът е на стойност 12 882 лв. 

Кувьозът е оборудван освен със сензори за температура и влажност, които позволяват поддържането на комфортна среда на недоносените бебета, и с поставка, която позволява бебето да бъде позиционирано в различни положения, с цел да се избегне рефлуксът, който е често срещан при недоносените. На официалното дарение в УМБАЛ Бургас АД, гр. Бургас присъстваха Цветелина Калоянова, координатор за Бургас на фондация „Нашите недоносени деца“ и Д-р Иван Зайков – представител на масонската фондация „Върховен съвет на ДПШО за България“, които осигуриха средствата за закупуване на апаратурата. Екипът на неонатологичното отделение демонстрира възможностите на инкубатора в работен режим.

Цялото дарение е на стойност 38 646 лв., с които са закупени 3 инкубатора за болниците – УМБАЛ Бургас АД, МБАЛ Проф Д-Р Параскев Стоянов – Ловеч и МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ АД – гр. Сливен.

Като част от мисията на Фондацията да осигурява комплексна грижа за недоносените деца и след изписването им, дари на болницата и 3 стола за кенгуру-грижа, на стойност 1 059 лв.