Фондация “Нашите недоносени деца” с дарение към отделението по неонатология в “СБАЛДБ – проф. д-р Иван Митев”

Фондация “Нашите недоносени деца” с дарение към отделението по неонатология в “СБАЛДБ – проф. д-р Иван Митев”

Фондация „Нашите недоносени деца“ закупи назални канюли на отделението по неонатология в „СБАЛДБ-проф. д-р Иван Митев“. Дарението е на стойност 4416 лева и е предоставено от фирма Инграм Микро ГБС ЕООД.

 

Назалните канюли са от изключително значение за недоносените бебета, тъй като чрез тях се доставя допълнителен кислород към бебето. Представляват пластмасови тръбички, които минават зад ушите и завършват с два накрайника, които се поставят в ноздрите на детето. Назалната канюла е закрепена за кислородна бутилка или преносим кислороден генератор или такъв, който е закрепен за стената в болнични условия чрез (a flow metre) тръбичка, при което кислородът тече през двете тръбички като доставя допълнителен кислород на недоносеното бебе.

Благодарим на всички наши дарители, благодарение на които успяваме да подпомагаме неонатологичните отделения в страната! Ако и вие искате да подкрепите работата ни, можете да го направите с дарение на www.donate-premature-bg.com или със съобщение на номер 17 777 с текст DMS BEBE.