Даряваме кувьоз в Търговище, благодарение на кампанията "Големи чудеса за малките герои"

Даряваме кувьоз в Търговище, благодарение на кампанията "Големи чудеса за малките герои"

В края на 2018 г. стартирахме кампанията „Големи чудеса за малките герои“.

Създадохме платформата donate.premature-bg.com, на която всеки от вас може да подкрепи недоносените бебета и техните семейства като сам избере едно от следните три направления:

  • Закупуване на животоспасяваща медицинска апаратура за неонатологичните отделения в страната
  • Изграждане на семейни стаи в болниците
  • Подкрепа на Семеен център „Малки чудеса“, който предлага комплексна подкрепа за ранно детско развитие

Освен на платформата ни много от Вас направиха дарение като изпратиха SMS с текст DMS BEBE на кратък номер 17 777.

Днес, искаме да споделим с всички ВАС – приятели с големи сърца, че благодарение на ВАШАТА подкрепа неонатологичното отделение към МБАЛ Търговище получи дарение – високотехнологичен кувьоз от ново поколение на утвърдената марка Дрегер.

Д-р Едрева, завеждащ отделението по неонатология споделя, че този инкубатор ще осигури гарантиран топлинен комфорт и кислороден поток, което е изключително важно за прецизиране на лечението на новороденото. Благодарение на него специалистите ще могат да оказват качествена, съвременна и на високо ниво неонатологична помощ и подкрепа за новородените, които се раждат в МБАЛ Търговище и имат нужда от интензивно лечение.

В болницата се раждат средно около 620 бебета годишно, като 10% от тях са недоносени, а процентът на бебета нуждаещи се да бъдат поставени в кувьоз е още по-голям.

Сега приятели, знаете на колко много бебета сте помогнали и ще продължите да помагате с тази апаратура, защото тя е дългосрочна инвестиция в здравето на нашите деца.

И това не е всичко! Хубавите новини тепърва предстоят!
Подкрепяйте малките герои, защото големите чудеса са пред нас!

Дари на donate.premature-bg.com или изпрати SMS с текст DMS BEBE на кратък номер 17 777 за абонати на Telenor, Vivacom и A1.