Дарение за недоносените бебета в гр. Ловеч

Дарение за недоносените бебета в гр. Ловеч

Неонатологичното отделение в МБАЛ Ловеч получи дарение 3 броя инфузионни помпи /перфузори/.
Перфузорът е апарат, който позволява бавно и дозирано въвеждане на лекарствени средства, електролитни разтвори и средства за парентерално хранене. По време на работа може да бъде извършвана корекция на дозата на внасяното лекарствено вещество. Има възможност за едновременно прилагане на няколко лекарствени вещества. Помпите имат алармена система и при проблем или при завършване на медикамента, перфузорът алармира персонала.

„Скъпи приятели от Фондация ,,Нашите Недоносени деца“.
За пореден път сме ви дълбоко благодарни за предоставеното ни дарение от 3 броя инфузионни помпи,от които в момента имахме остра нужда.За пореден път вие ни доказахте благородната кауза на Фондация,,Нашите недоносени деца“за спасяване здравето и живота на нашите малки слънчица и това че независимо къде е родено,всяко недоносено дете трябва да има равни шансове за качествено лечение,грижи и живот.“ Д-р Петя Станчева, нач. неонатологично отделение при МБАЛ Ловеч.

До края на 2018 година в отделението са родени 44 недоносени деца, което прави близо 16% от общия брой на родените годишно. Напомняме, че средният процент недоносеност за България е 10%.

Дарението бе осъществено благодарение на нашето партньорство с фондация „Върховен съвет на ДПШО за България“, които осигуриха средствата за закупуване на апаратурата.

Благодарим на всички наши партньори и приятели за подкрепата, и доверието към нашата работа! Ако и вие искате да подкрепите работата ни, можете да го направите с дарение на www.donate.premature-bg.com или със съобщение на номер 17 777 с текст DMS BEBE.