ПЪРВО ДАРЕНИЕ ОТ ДЕВЕТИ БЛАГОТВОРИТЕЛЕН ТЪРГ НА ДАРИК РАДИО

ПЪРВО ДАРЕНИЕ ОТ ДЕВЕТИ БЛАГОТВОРИТЕЛЕН ТЪРГ НА ДАРИК РАДИО

Благодарение на организирания от г-н Ники Кънчев Девети благотворителен търг на Дарик радио и спортно шоу „Гонг“ Фондация „Нашите недоносени деца“ получи общата сума от 24 852 лв.

Традиционно и тази година сумата е използвана за закупуване на медицинска апаратура за неонатологични отделения в страната. Като част от кампанията неонатологичното отделение в МБАЛ – Силистра, гр. Силистра получи неонатална лампа за фототерапия.

Д-р Румяна Манева, завеждащ неонатологичното отделение сподели, че неонаталната лампа е от особено значение за живота и здравето на недоносените и новородени бебета. Статистиката сочи, че до 35% от децата родени на термин и над 65% от недоносените имат вродена неонатална жълтеница. Тя се характеризира с излишък на билирубин в кръвта, което кара кожата и склерите (бялата част на очите) да пожълтеят. В тези случаи бебето се излага на специална синя светлина, която намалява нивото на билирубина в организма му.

Искрено благодарим на всички, които подкрепиха каузата ни, на г-н Ники Кънчев и целия екип на Дарик радио и спортно шоу „Гонг“.