Отбелязване на Световен ден на недоносените деца в страната

Отбелязване на Световен ден на недоносените деца в страната

По повод 17-ти ноември Фондация “Нашите недоносени деца”, съвместно с различни свои партньори в страната, организира събития, посветени на Световния ден на недоносените деца. Ето какво предстои по градове:

Гр. София
Празник на героите в Парти център “Амели”

Фондация “Нашите недоносени деца” и Парти център “Амели” ще предложат едно незабравимо тържество за малките герои на София. Очаквайте креативна работилница за декориране на рамки, шарен детски кът и вълнуващи за всички изненади! По време на събитието ще можете да разгледате и снимкте от изложбата  „Родени герои – животът, който предстои…“. Подготвили сме и още една изненада за вас – ще имате възможност да закупите нашия Благотворителен календар, събрал в себе си 12 вдъхновяващи фотографии от едноименната изложба.

Кога? 17.11.2019 г. от 16 ч.
Къде? Парти център “Амели”, жк. Младост 3, зад блок 388, улица „Ген. Радко Димитриев“ 200
За да заявите Вашето присъствие, молим да попълните следната форма за регистрация: https://forms.gle/3Z1cRf42E5K2DWLv8

На 17.11 в лилалво в гр. София ще бъде осветен Mall Bulgaria.

––––––––––––––––

bulgaria-9010187

Гр. Пловдив
Бал на малките герои в Plovspan Plaza
Нашите приятели от PLOVDIV PLAZA са подготвили много забавления в подкрепа на всички малки герои, като част от тях са детско караоке, работилничка и благотворителен базар.

Кога? 17.11.2019 г.  от 11 до 17 ч.
Къде? PLOVDIV PLAZA

Пътуваща изложба “Родени герои – животът, който предстои” – от 9 до 30 ноември

 От 9 до 30 ноември PLОVDIV PLAZA ще бъде и домакин на пътуващата изложба на Фондация „Нашите недоносени деца“ – „Родени герои –  животът, който предстои“. Тя е посветена на правото на пълноценен живот на всички недоносени деца и новородени бебета с влошено здравословно състояние. Всички посетители на търговския център ще могат да се любуват на фотографиите, заснети от известния детски фотограф Калина Арсова „Калина ме снима“. PLOVDIV PLAZA и Фондация „Нашите недоносени деца“ канят пловдивчани да посетят изложбата, да се снимат с нея и да споделят снимките в социалните мрежи с хаштаг #ПодкрепямМалкитеГерои. Инициативата е посветена на усилията на Фондацията за създаване на Национална програма за проследяване на здравето на недоносените деца до 7 годишна възраст.

Безплатни консултации с неонатолог
Тази година сме Ви приготвили и нещо ново, което според нас е безценно за много родители – безплатни консултации с неонатолог в УМБАЛ Пловдив АД. Благодарение на екипа на д-р Диана Аргирова, завеждащОтделение по Неонатология, УМБАЛ “ Пловдив“ ще имате възможността да се консултирате с неонатолог в рамките на 3 дни. Ще имате възможност да зададете всичките си въпроси, свързани с развитието на недоносеното дете, а отговорите ще получите от висококвалифицирани специалисти.

Консултациите ще се провеждат на 15,16 и 17 ноември между 10:00 и 14:00 часа в МБАЛ Пловдив АД, ет. 3 приемен кабинет.
Можете да си запазите предварително час за консултация на телефон 0887 545 446 или на имейл: office@premature-bg.com.

Освен всичко това, от 11 до 17 ноември PLOVDIV PLAZA ще бъде осветен в лилаво в израз на съпричастност към недоносените деца и техните семейства. 

––––––––––––––––

Гр. Сливен
Среща на малките герои в Сливен с постановката “Грозното пате” – 16 ноември от 18:00 до 19:00 часа

Фондация „Нашите недоносени деца“ и екипът на неонатологично отделение към МБАЛ „Д-р Иван Селимински“, Сливен кани всички малки герои и техните семейства да отбележим заедно Световния ден на недоносените деца на 16 ноември 2019 г. от 18 ч. в камерната зала на Драматичен театър „Стефан Киров“.

ВХОД ЗА ДЕЦА: СВОБОДЕН
Вход за възрастни: 3 лв. благодарение на Нощ на театрите

На 17-ти ноември, в съпричастност с малките герои и техните семейства, в лилаво ще бъде осветен Драматичен театър “Стефан Киров”.

––––––––––––––––

Гр. Велико Търново
Благотворителен детски мюзикъл “Патиланци”

Вход: 5 лв, от които 1 лв отива в подкрепа на отделението по неонатология във Велико Търново за закупуване на видео ралингоскоп.

Кога? 16-ти ноември от 11:00 до 12:00 часа
Къде? МДТ “Константин Кисимов” – ул. “Васил Левски” 4

В знак на съпричастност с малките герои и техните семейства, Крепостта “Царевец” отново ще бъде осветена в лилаво на 17-ти ноември.

––––––––––––––––

Гр. Варна
Ден на недоносените деца във Варна

За поредна година Карин Дом, съвместно с Фондация „Нашите недоносени деца“, ще отбележи Световния ден на недоносените деца. Очакваме ви, за да споделим, дискутираме и да се забавляваме на 15-ти Ноември (петък) от 10:30 до 12:30 ч. в детски клуб „Весели крачета“, който се намира в във Варна, кв. „Възраждане“. Гостите на събитието ще могат да се забавляват в удобния и приятен детски кът на нашите домакини. По време на срещата специалистите от екип „Ранна интервенция“ на Карин дом ще споделят своя професионален, а родители ще споделят своя личен опит в отглеждането на недоносено дете.

Къде? Детски кът “Весели крачета” – Възраждане, к-с Веста
Кога? 15-ти Ноември (петък) от 10:30 до 12:30 ч.

Кръгла маса на тема: “Ползите от ранната детска интервенция. Подкрепа и предизвикателства” – 14 ноември
На срещата ще присъстват представители на община Варна. медицински специалисти и Вяра Базлянкова – родител на недоносено дете, представител на Фондация “Нашите недоносени деца”.

––––––––––––––––

Гр. Правец

Пътуваща изложба “Родени герои – животът, който предстои…”
На 17-ти ноември жителите и гостите на град Правец ще имат възможност да се насладят на кадрите от едноименната изложба, които ще бъдат прожектирани на видео стена в града.

В знак на солидарност с малките герои и техните семейства на 17-ти ноември в лилаво ще бъдат осветени фонтаните в града.

––––––––––––––––

Гр. Добрич
Пътуваща изложба “Родени герои – животът, който предстои…” – от 14 до 22 ноември

Изложбата ще гостува на град Добрич от 14 до 22 ноември, на адрес ул. България, между Художествената галерия и Международния колеж.
На 17-ти ноември неонатологичното отделение в МБАЛ “Добрич” ще посреща своите недоносени деца и техните семейства. 

––––––––––––––––

Гр. Русе
Световен ден на недоносените деца в град Русе – 17-ти ноември от 15 до 18 ч.

Отделение Неонатология на УМБАЛ КАНЕВ АД, гр. Русе организира празнична среща на 17.11.2019 г. от 15:00 часа в зала “Батенберг” на Регионален исторически музей – Русе. Екипът на отделението кани най-малките и пораснали герои и техните родители да отпразнуват заедно Световния ден на недоносените деца! 

––––––––––––––––

Гр. Пазарджик

Световен ден на недоносените деца в град Пазарджик – 17-ти ноември в 12 ч.
Неонатологичното отделение към МБАЛ – гр. Пазарджик организира среща по повод Световния ден на недоносените бебета. За екипа ще бъде изключителна чест и привилегия да се срещне отново с порасналите герои.

––––––––––––––––

Гр. Шумен 
Световен ден на недоносените деца в град Шумен – 17-ти ноември в 10 ч.

На 17.11.2019 г. от 10 ч. В залата на МБАЛ – Шумен ще бъде организирано тържество с балони, торта и много изненади за малките герои и техните семейства. Заповядайте!