Медицински сестри от неонатологично отделение даряват с любов недоносените бебета

Медицински сестри от неонатологично отделение даряват с любов недоносените бебета

Нека ви разкажем за чудесната практика на сестрите от едно неонатологично отделение. Те изпълняват служебните си задължения, носейки на гърдите си малките бебета, за които се грижат, докато родителите им не са там.

Снимките, споделени от Kangatraining Australia, показват медицински сестри от Отделение за неонатологични интензивни грижи (NICU) в Германия да вършат това, което умеят най-добре – да обичат и да се грижат за нуждаещите се новородени. Всички знаят колко много бебетата обичат да бъдат гушкани и носени – това ги успокоява и приспива.

Недоносените бебета получават още повече любов.

Снимките са затрогващи и в същото време напомнят, че медицинските сестри са като ангели на земята. Всеки родител на недоносено бебе или малко дете, което е трябвало да остане в интензивно неонатологично отделение ще бъде силно развълнуван от тези кадри.

Такива са и коментарите: „Това е любов! Изживях най-силните си стрес и тревога в дните, когато бебето ми беше в интензивното отделение. Не мога да ви опиша колко пъти казвах на съпруга си, че поне един от нас трябва да бъде там, защото просто знаех, че то иска да бъде гушкано и докосвано. Сестрите в отделението са най-невероятните човешки същества.“

Наистина, невероятни човешки същества.

Снимките показват сестрите, носещи на гърдите си сгушени бебета, да изпълняват ежедневните си задължения – носят лекарства, консумативи или работят пред компютъра. Балансират между различните отговорности, включително и най-важната за крехките им пациенти и техните любящи родители, които не могат да са до тях постоянно.

„Това е чудесно. Да видя нещо подобно по време на дългия престой на Елиът в неонатологията далеч от нас, беше наистина изумително! Толкова добре измислено. Вината, която изпитвах, оставяйки го там, беше разкъсваща. Каква чудесна идея!“, споделя една от майките. „Толкова нежно! Моето фъстъче се роди в 32-ра седмица. Най-накрая, след два дълги месеца, си е вкъщи!!! Те дариха малкото ми момченце с толкова любов и грижи, когато не можех да съм там! Вечно ще бъда благодарна на тези сестри!“, казва друга.

Поздравления за тези жени! Какви добри души носите в себе си!

Източник: https://www.fashionvol.com

Превод: Татяна Христова