Успяхме да съберем сумата за транспортна количка в Добрич

Успяхме да съберем сумата за транспортна количка в Добрич

Скъпи приятели,

Благодарение на съвместна инициатива на Асоциация на банките в България и Фондация „Нашите недоносени деца“МБАЛ Добрич АД получивисокотехнологичен транспортен кувьоз. Апаратурата отговаря изцяло на индивидуалните нужди на неонатологичното отделение в болницата и служи за безопасно транспортиране на високо рискови новородени към по-висока степен неонатологично отделение, където могат да бъдат положени адекватни грижи за децата в най-тежко състояние. Транспортните кувьози са от изключително значение за качествената грижа за недоносените деца, но за съжаление много отделения в страната страдат от сериозен недостиг на тази специфична апаратура.

За да отговорим на всички изисквания за съвременно транспортиране на нуждаещите се бебета, заедно с кувьоза дарихме и транспортна количка, за която обаче нямахме пълната сума.

Благодарение на ВАС, нашите дарители, успяхме да съберем сумата от 4148 лв. само в рамките на един месец и да заплатим количката в рамките на календарната 2019 г.

Благодарим за жеста на фирма Дъчмед Интернешанъл ЕООД, които като социално отговорна компания направиха отстъпка на закупената апаратура и отсрочиха заплащането на транспортната количка до 31.12.2019 г., както и на всички Вас ДоброТворци, които направихте това възможно.