Фондация "Нашите недоносени деца" дари пречистватели за въздух и видеоларингоскоп в две неонатологични отделения

Фондация "Нашите недоносени деца" дари пречистватели за въздух и видеоларингоскоп в две неонатологични отделения

Фондация „Нашите недоносени деца“ дари 2 броя UV-C въздушни пречистватели на Клиниката по неонатология към СБАЛ по детски болести „Проф. д-р Иван Митев“ и видеоларингоскоп за неонатологичното отделение към МБАЛ Добрич АД, благодарение средствата, набрани по време на Десетия юбилеен благотворителен търг, организиран от г-н Ники Кънчев, Дарик Радио и спортно шоу „Гонг“. По дани на организаторите, общата набрана сума от благотворителното събитие е 50 000лв,  от тях 18 735 лв бяха дарени на Фондация „Нашите недоносени деца“.

Въздушните пречистватели, дарени в Клиниката по неонатология към СБАЛ по детски болести „Проф. д-р Иван Митев“ са необходими във връзка с настоящата обстановка и предотвратяването на разпространението на COVID-19. Те допринасят за осигуряването на по-безопасна и благотворна среда както за най-малките пациенти, така и за медицинския персонал, който се грижи денонощно за тях.

Видеоларингоскопът, дарен в неонатологичното отделение към МБАЛ Добрич АД служи за точно и прецизно поставяне на сонда или интубационна тръба в трахеята на новороденото. Д-р Тихонова, завеждащ неонатологичното отделение ни изпрати тази снимка с думите: „Съжалявам, че маските скриват усмивките ни“, но ние виждаме щастието в очите на екипа.

Освен за медицинска апаратура, тази година, благодарение на набраната сума на Десети благотворителен търг ще бъде оказана безплатна дистанционна подкрепа на семейства нуждаещи се от консултация със специалистите на Център за детско развитие „Малки чудеса“.

Ние, от Фондация „Нашите недоносени деца“, сме изключително щастливи, че и през тази година имаме възможността да сме част от това вдъхновяващо партньорство и заедно да подкрепим работата на специалистите по неонатологични грижи, малките герои и техните семейства.

Благодарим от сърце на г-н Ники Кънчев, Дарик Радио и спортно шоу „Гонг“, както и на всички дарители, които се включиха в инициативата и направиха това възможно!