7 години и над 30 000 подкрепени недоносени бебета – “Да плетем и шием за недоносените бебета”

7 години и над 30 000 подкрепени недоносени бебета – “Да плетем и шием за недоносените бебета”

“Можете ли да си представите човешко същество голямо, колкото една длан и тежащо само 500 гр…. В България едно от всеки 10 бебета се ражда преждевременно. За съжаление, ежегодно за 10% от родените дечица, първите играчки са медицинските уреди в кувьоза… Но.. За Една година ВИЕ променихте много… За Една година ПОСТИГНАХМЕ много… Горди сме да споделим, че вече сме над 800 доброволци, повече от 1000 плетива, покривала и одеала бяха изпратени към 10 неонатологични отделения в страната. Всеки месец вашите ръчно изработени вълшебства помагат на едно бебе в битката! За СТОТИЦИ бебета болничният престой стана по-лек и цветен благодарение на ВАС! За нас е истинско удоволствие и чест да творим добрини заедно! БЛАГОДАРИМ ВИ ОТ СЪРЦЕ!”

Така преди 6 години се поздравихме за първия рожден ден на инициативата “Да плетем и шием за недоносените бебета”.

7 години след началото на едно истинско предизвикателство, смело можем да твърдим, че това е и един от най-успешните ни проекти, който успяхме да “поддържаме жив” толкова много години.

Искрено благодарим на всички наши сърцати ДоброТворци, които всеки ден даряват време, средства и труд. На всички медицински специалисти, които прегръщат нашата инициатива всеки ден. На нашите партньори и дарители, които финансово подкрепят “Да плетем и шием за недоносените бебета”.

За 7 години дарихме над 10000 плетива и покривала в над 30 неонатологични отделения в цялата страна. През 2018 година инициативата „Да плетем и шием за недоносените бебета“ бе отличена с почетното първо място за „Доброволческа Инициатива на годината“, от „Национален алианс за работа с доброволци“.

В момента за работата ни допринасят стотици доброволци с добри сърца, обединени във фейсбук групата “Да плетем и шием за недоносените бебета”, която има над 3000 члена.

Днес си пожелаваме само едно – повече ДоброТворения за най-големите герои!

Всяка година в България се раждат над 6500 недоносени бебета и желанието ни е да достигнем до колкото се може повече от тях, затова винаги имаме нужда от доброволци и сме изключително благодарни на всички, които биха искали да допринесат със сръчни ръце и много обич за дейността ни. Ако и твоята страст е плетенето и/или шиенетето – присъедини се към “Да плетем и шием за недоносените бебета”. Ако пък искаш да ни подкрепиш чрез дарение на средства за закупуване на материали, можеш да го направиш в нашата активна кампания.