Добротворци за недоносените деца – Диляна Маринова

Добротворци за недоносените деца – Диляна Маринова

Днес ще ви запознаем с първия ДоброТворец, участник в нашата рубрика „ДоброТворци за недоносените деца“.
Тя се казва Диляна Маринова и живее в София. Диляна е един от първите доброволци в кампанията „Да плетем и шием за недоносените бебета“. Тя е човекът, който активно участва в проверките на изделията, преди те да потеглят към неонатологичните отделения, освен това запечатва всички цветни плетива в невероятни кадри.

Можете ли да ни разкажете с няколко думи за себе си? С какво се занимавате, какво обичате да правите в свободното си време?

В професионален план работя във фармацевтична компания и се занимавам с клинични изпитвания на лекарства. В личен план имам много интереси, голяма част от които са плетене, шиене и други видове творене с ръце.

От колко време сте част от инициативата „Да плетем и шием за недоносените бебета“ ?

От самото начало.  (4 години)1

Какво Ви мотивира да се включите като доброволец в нашата инициатива „Да плетем и шием за недоносените бебета“?

Знаех за инициативата Octopus for Preemies от чужбина. Тя тъкмо набираше широка популярност в Англия, САЩ и още много други страни. Когато чух, че Фондация „Нашите недоносени деца“ стартира такава кампания в България, веднага се включих. Мотивира ме възможността да съм част от една инициатива, която показва загриженост към напълно непознат човек. Аз нямам лична история с недоносено бебе, не съм виждала бебе в кувьоз, нямам тази лична мотивация. Видях една възможност да съм полезна някъде и се включих.

Знаете ли колко изделия сте изработили в подкрепа на недоносените бебета?

Над 200

Как съчетавате доброволческата дейност с останалите си задължения?

Винаги се намира време за нещо, което те вълнува и ти дава удовлетвореност.

Какво получава човек срещу безвъзмездния си труд?

Мисълта че някъде в България, в много труден момент за непознато за мен семейство, родителите ще видят един плетен октопод до малкото си бебе и ще знаят, че непознат човек им праща подкрепа, надежда, усмивка.

Трудно ли е да правиш добро днес?

Не е трудно да правиш добро. Единствено трябва да намериш кауза, която те вълнува и да дадеш усилията си там.

Какво цениш най-много в работата на доброволец?

За мен доброволчеството е възможността да се погрижиш за някой друг, извън кръгчето, в което живееш.

Благодарим ти, Диляна, за обичта, вярата и подкрепата с които „обличаш“ всички изделия за недоносените деца! Благодарим ти, че правиш мрачното неонатологично отделение по-цветно и приветливо за „най-малките“.