Стартира нова група за подкрепа на родители, чиито бебета са в неонатология

Стартира нова група за подкрепа на родители, чиито бебета са в неонатология

Бременността и раждането не винаги протичат по мечтания начин. Понякога началото на живота започва с борба, а за родителските емоции сякаш няма пространство, тъй като от родителите се изисква сила и стабилност, независимо от реалните им преживявания.

Ако в момента вашето бебе е в неонатология, родено преждевременно, а вие имате минимален достъп до него, може би в тази група ще намерите нужната сила, подкрепа и информация, за да преминете по-леко през този изпитателен период. По време на срещите ще имате възможността както да споделяте своите преживявания, така и да научите за преживяванията на други родители, в подобна ситуация. Ще имате възможността да задавате своите въпроси, както и да бъдете в подкрепа. Други важни задачи, които тези срещи си поставя включват:

  • Подобряване на връзката с вашето бебе/бебета
  • Работа с разказа около раждането на вашето дете/деца (Каква история за своето раждане бихте искали детето ви да знае и къде е възможно да се постави фокусът?)
  • Развиване на по-дълбоко приемане на реалността
  • Намаляване на психичния стрес

Групата ще се среща веднъж седмично, за 90 минути през онлайн платформа, до която ще получите достъп през линк след вашето записване на телефон 0887545446 или имейл office@premature-bg.com и след проведено първоначално интервю с модератора на групата.

Модератор на групата е Ния Коновска, психотерапевт към Център за детско развитие „Малки чудеса“ и Фондация „Нашите недоносени деца“ с опит в работата с групи.