Благотворителен търг на графика в подкрепа на Фондация „Нашите недоносени деца“

Благотворителен търг на графика в подкрепа на Фондация „Нашите недоносени деца“

„Утро“, Георги Савов (Гофи), ст. техника 3/6. 1987 г.Фондация “Нашите недоносени деца” обявява благотворителен търг на творбата на известния български художник и график Георги Савов (Гофи), в полза на каузата ни в помощ на недоносените деца и техните семейства.

Началната цена е 150 лв. и можете да се включите в търга с начална стъпка 20 лв., с коментар на публикацията на Фейсбук страницата ни, или да се свържете с нас.
Крайната дата за търга е 20 декември. 

Изящната картина е дарение от Бетелгиус ООД, които през месец октомври избраха да съчетаят празника за 30-годишния си юбилей с благороден жест на подкрепа за програмата за проследяване на недоносени деца в Център за детско развитие “Малки чудеса”, с която всяка година помагаме на десетки семейства на бебета, които са се родили преждевременно.

Георги Савов – Гофи (1951 г. – 2017 г.),   е български художник-график и педагог. Завършил Художествената академия в София. Има участия във всички представителни изложби на българска графика у нас и в чужбина. Негови творби са притежание на НХГ, СГХГ, колекция „Жорж Екли“ – Париж и на частни колекции в България, Словакия, Франция, Швейцария, Япония. От 1983 г. – 2014 г. преподава графика в Националното училище за изящни изкуства „Илия Петров“ в София.