Благотворително събитие обедини инфлуенсъри за каузата на Фондация “Нашите недоносени деца”

Благотворително събитие обедини инфлуенсъри за каузата на Фондация “Нашите недоносени деца”

Нали на Коледа стават чудеса!

Точно такова беше чувството ни, когато неочаквано бяхме изненадани от изпълнена с вълшебство коледна инициатива в подкрепа на Фондация “Нашите недоносени деца”, на 8 декември. С призив за помощ за дейността ни, посветена на най-малките герои и техните семейства, в социалните медии заваляха публикации на инфлуенсъри, известни лица и представители на медии, събрани на благотворителна работилничка за изработване на коледни венци. Всички те се бяха обединили от идеята да дадат своя принос за каузата ни и приходите от продажбите на красивите им творения да бъдат дарени на Фондация “Нашите недоносени деца”. 

Събитието за сътворяването на тази коледна магия беше организирано от представителството на известната марка за козметични продукти Biologique Recherche – България и по тяхна покана на него присъстваха над 40 гости. Всичките те изработиха красиви коледни венци от естествени материали в уъркшоп, ръководен от Lusso By Borisovi, които бяха обявени за продажба, за да се дарят събраните средства на Фондация “Нашите недоносени деца”. 

За нас е истинско щастие да подкрепим вдъхновяващата ви, изпълнена със смисъл кауза, с грижа към най-малките, които са беззащитни и имат нужда от истински специална грижа. За да бъдат част от света и да внесат детска доброта и красота в него!

Това сподели Мария Хавале, криейтив директор и онлайн комуникации на представителството на Biologique Recherche – България. “Идеята да подкрепим вашата прекрасна фондация „Нашите недоносени деца” беше абсолютно спонтанна. Обичаме да влагаме смисъл във всяко едно от събитията си – в подкрепа на местни творци или инициатива, която чувстваме близка до своя светоглед. Търсейки коледни картички с кауза, които да закупим за подаръците на своите гости, попаднахме на тези във вашия сайт и тогава в нас се роди идеята да подкрепим Фондацията с повече средства, като обвържем коледния workshop с кауза и дарение. Беше толкова спонтанно и необмислено, че само час преди събитието разпечатахме картички с текст за Фондацията и упътване за следващи стъпки за своите гости, които поставихме върху всяка една кутия за венец. Щастливи сме, че успяхме да сътворим заедно Коледна магия и да бъдем полезни! Адмирации за силата и енергията, вложени от Ваша страна в тази добра кауза. Винаги ще бъдем щастливи да застанем зад вас!”, допълва тя. 

 

С вълнуващ спомен и много положителни емоции си тръгнаха от събитието и всички участници, както стана ясно и от много техни публикации в социалните медии, в които не пропуснаха да споменат и Фондация “Нашите недоносени деца”. Някои от тях избраха да споделят и лично преживяванията си с нас с много мили думи и съпричастност към каузата в подкрепа на недоносените бебета и техните родители. 

 

Габриела Василева, “Мис България” 2012: „Бях поканена на това приказно събитие, знаех, че е работилница за магия, но всичко друго беше изненада. Вярвах, че ще подкрепим кауза, защото Biologique винаги застават зад изключително смислени идеи и правят своите събития вълшебни.

Когато разбрах, че приятната творческа дейност по изработването на венците е съпроводена и от вашата кауза, реших да съм Първа! И затова не пуснах за продажба своя венец, а го “откупихме” с мъжа ми, за да остане в нашето семейство.

Вярвам, че по Коледа много хора отварят сърцата си и се надявам на все повече добрина, не само през декември“.

Ася Михайлова @cruelbeauty: „Надявам се да има повече добри хора като Вас! И се радвам, че мога дори с малко да помогна за Вашата кауза!“

Люба Вангелова, бюти редактор, списание ЕВА: „“Работилница за празнична магия” – така екипът на Biologique Recherche беше нарекъл работилницата за създаването на коледните венци.

А всъщност това си е магия – дарителството не само по себе си, а с намерението да дадеш надежда и да промениш само за миг не само един, а няколко живота и съдби. И то на нищожната цена на един час ръчен труд и малко от личното ти време. 

Не се замисляме, но осъзнаем ли го, се случва известна промяна в това как гледаме на всичко около нас.

Това е коледният ми подарък от мен за мен, за който благодаря на организаторите – за възможността да си подаря поглед вътре в мен и осъзнаване, че притежаваме способност да правим истински добрини. Вярвам, че този малък жест има смисъл за каузата на Фондация „Нашите недоносени деца”.

Фондация “Нашите недоносени деца” отправя огромна благодарност към организаторите на събитието за оказаното доверие и за подкрепата и на всички негови гости за съпричастността към каузата ни.

Нека доброто озарява все така делата ви!


Благодарение на безценния принос на всеки един дарител и съпричастността на цялото общество, Фондация “Нашите недоносени деца” работи вече над 11 години в България в подкрепа на недоносените деца  и техните семейства с най-различни инициативи: от  подобряване на средата в неонатологичните отделения до подкрепа на семействата и застъпничество за подобряване на грижитеза новородени с влошено здравословно състояние и недоносените деца.

Ако искате да подкрепите работата ни, можете да го направите с дарение или като изпратите смс с текст DMS BEBE на номер 17 777 , за да окажете помощ за усилията ни към осигуряване на комплексна грижа за най-малките и уязвими бебенца – от раждането, през престоя в болница, до грижата след изписването. Абонирайки се за ежемесечно символично дарение чрез смс DMS BEBE на номер 17 777, ще подпомогнете дългосрочно дейността ни в тези три основни направления, всяко от които е от ключово значение за недоносените деца!