Да подадеш ръка на семействата, които се опитват да се справят с най-голямата загуба

Да подадеш ръка на семействата, които се опитват да се справят с най-голямата загуба

Има житейски ситуации, за които трудно се мисли и още по-трудно се говори. Има болка, която никога няма да си отиде напълно и която поставя вечен отпечатък върху целия ни живот напред. Пред този вид болка сме малки и безпомощни. Такава е болката на родителя, загубил дете. Психологическата подкрепа е изключително значима за семействата, които се сблъскват с немислимото – загубата на дете. Те имат нужда от подкрепа в бавния процес на преодоляване на силната болка, тъга, гняв и безсилие, както и на постепенното завръщане на семейството към живота.

Терапевтичната практика е доказала, че хората, получили подкрепа след преживяна трагедия, успяват да приемат по-лесно случилото се, да се фокусират в настоящето и да погледнат смело към бъдещето. Този процес е продължителен, изисква време, сила, търпение, постоянство, но не на последно място и финансови ресурси. За съжаление много семейства, преживели загуба, потъват в самотата сами. 

За нас тази тема не е безразлична и правим всичко възможно да бъдем до родителите, които се сблъскват с това трагично събитие. Безкрайно благодарим на Софтуерната компания Мелън, която като нас припознава каузата и застава до семействата, сблъскали се със загуба на дете. Чрез финансовата подкрепа на Мелън ще предоставим безплатни терапевтични сесии с фамилен психотерапевт за справяне с травмата. 

Благодарим от сърце, защото този жест е не само акт на финансово дарение, а проява на човечност и съпричастност към една деликатна, болезнена и немислима житейска ситуация. Вярваме, че заедно ще помогнем на родителите да успеят да погледнат към бъдещето с повече вяра и смисъл. 

Тук ще откриете повече информация за инициативата, както и начините, чрез които всеки съпричастен към каузата може да подкрепи кампанията.