Дари дрешки за най-малките герои в неонатологичните отделения

Дари дрешки за най-малките герои в неонатологичните отделения

Най-мъничките бебета в неонатологичните отделения имат нужда не само от всеотдайни медицински грижи, но и от удобни дрешки по време на болничния престой. И понякога в неонатологиите има недостиг на тези толкова миниатюрни размери облекла, които са най-подходящи за тях. 

Затова от Фондация “Нашите недоносени деца” се обръщаме с призив за помощ за събиране на дрешки за най-малките герои за различни неонатологични отделения в България. Нека заедно направим болничния им престой поне малко по-комфортен в дългите дни, които понякога се налага да прекарат в борба за живот.  

 

Как можете да помогнете?

Ако разполагате с малки размери бебешки дрешки или искате да дарите такива за най-крехките или с влошено здравословно състояние бебета, може да ги изпратите на Фондация “Нашите недоносени деца”, а ние ще се погрижим те да достигнат до нуждаещите се неонатологии в цялата страна. 

Какви дрешки се събират? 

  • Памучни бодита, ромпъри, ританки, камизолки, шапчици. 
  • Дрешките трябва да са сразмер между 44 и 56 см. НЕ ПО-ГОЛЕМИ.
  • Много запазени или нови.
  • В случай, че са ползвани, Ви молим да са грижливо изпрани. 

Къде да изпращате дрешките?

Можете да изпратите дрешките, които искате да дарите, на адрес:
гр. София, ул, Майор Димитър Думбалаков 38, ет. 5, за ФННД.
Пощенски код 1220

Тел.  0887 545 446. 

Кампанията е активна до 30.04.2024 

 

Не разполагате с бебешки дрешки, а искате да подкрепите кампанията?

Ако искате да подкрепите кампанията ни, но не разполагате с бебешки дрешки, можете да се включите и като дарите някое от бодитата “Аз съм герой” от благотворителния онлайн магазин на Фондация “Нашите недоносени деца”. Те са  създадени специално от екипа ни с много обич и грижа и с размери за най-мъничките бебенца. Ще ги откриете тук: Дари боди на недоносено бебе в неонатологичното отделение. 
Всеки закупил и дарил боди ще получи Сертификат за направеното дарение, в който ще бъде посочено и неонатологичното отделение, към което е изпратено бодито.

 


Всяка година в България се раждат над 6500 недоносени бебета и в работата си Фондация „Нашите недоносени деца“ е водена от убеждението, че всяко едно от тях заслужава най-добрите грижи и най-доброто бъдеще. С тази кампания, за пореден път се стремим да подобрим условията при болничния престой на най-малките и крехки пациенти с осигуряването и на така необходимите различни консумативи и принадлежности за неонатологичните отделения. 

Фондация “Нашите недоносени деца” се посвещава вече близо 12 години на подобряването на грижите за недоносените деца в България и подкрепа за техните семейства. Можете да се запознаете с нашата работа тук и ако искате да станете част от каузите ни, имате възможност да го  направите с дарение  или със SMS с текст DMS BEBE на номер 17 777, както и да осигурите дългосрочна подкрепа за дейността ни с абонамент за ежемесечно символично дарение.