Еърсофт събитие в подкрепа на недоносените деца събра над 130 души от цяла България

Еърсофт събитие в подкрепа на недоносените деца събра над 130 души от цяла България

Вълнуващо еърсофт събитие с кауза събра на 21 април над 130 души от цяла България, които избраха да съчетаят силни емоции с добротворчество в подкрепа на каузите на Фондация „Нашите недоносени деца“.  Организатор на инициативата беше СНЦ Еърсофт Стара Загора, по идея на Еърсофт отбор Reapers Group – Стара Загора и със съдействието и подкрепата на 4-th Brigade Airsoft Team – Пловдив; Bravo Team – Чирпан; Airsoft Team Стрямци 61 – Казанлък. Задно с многобройни други участници от цялата страна, те пресъздадоха реални тактически действия при високорискова ситуация, а приходите от събитието бяха дарени в полза на най-малките герои на България.

Темата на еърсофт събитието с кауза също беше въображаем сценарии в подкрепа на най-малките и крехки пациенти – евакуация на бебета и деца от Отделенията по Неонатология и Педиатрия от Многопрофилната болница за активно лечение в населено място към новоизградена полева болница. Организаторите се бяха погрижили да пресъздадат почти реална атмосфера и декори на мястото за действие – кариерата Дядово, общ. Нова Загора. С много смелост и емоции, десетки участници от различни отбори от страната, се включиха в разиграната тактическа спасителна операция и я съчетаха с нов прочит на правене на добро.

„Благодарим, че чрез Вас имаме възможност да помогнем на малките герои и техните семейства“, ни написа Зорница Тодорова, председател на СНЦ Еърсофт Стара Загора.

 

„Изборът на кауза бе най-трудната част в организацията на нашето Еърсофт събитие. Истината е, че някои от нас – организаторите – вървим по предизвикателния път да сме родителите на малки герои. Като майка на екстремно недоносено тризначе, знам какви изключителни сила и вяра се изискват след преждевременното раждане! За съжаление не всички родители имат нашия късмет, децата им да са здрави и пълноценни, не всички родители имат финансовата възможност да си позволят най-доброто лечебно заведение, с най-добрата апаратура и специалисти, както и скъпоструващи медикаменти. Затова избрахме Вас и Вашата кауза, защото всяко едно дете заслужава най-добрите грижи и най-доброто бъдеще. И ако със събраната сума успеем да увеличим шанса за пълноценен живот на някое от тях, тогава нашият ден, нашата поредна неделна игра е била смислена!“

Фондация „Нашите недоносени деца“ изказва огромна благодарност на организаторите и на всички участници в това истински необикновено събитие за огромните и смели сърца, с които прегърнаха каузата ни!

Снимки: Валерия Гаврюшенко, Стоян Стоянов