Кислородни палатки за неонатологичното отделение в гр. Сливен

Кислородни палатки за неонатологичното отделение в гр. Сливен

Неонатологичното отделение към МБАЛ “Д-р Иван Селимински” в Сливен получи дарение от кислородни палатки за най-малките си пациенти от Фондация “Нашите недоносени деца”. Те за закупени със средства, събрани благодарение на партьорство с Макаве ЕООД, което продължава до 30 ноември тази година. Като част от тази кампания вече бяха осигурени 6 броя кислородни палатки за Клиниката по неонатология към Специализирана болница за активно лечение (СБАЛ) по детски болести „Проф. Иван Митев“ в София.

От началото на ноември 2021-а година 5 процента от нетната стойност на приходите на онлайн магазин www.shop.makave.eu за артикулите Продукти за бебета – Colief и Продукти за бебето – Water Wipes, са предназначени като дарение за каузите на Фондация “Нашите недоносени деца”. Изключително признателни сме, че за втори път успяваме да вложим получените средства за подобряване на грижите за най-малките новородени, което е една от основните ни мисии. С набраните средства успяхме да закупим 8 бр. кислородни палатки, които подпомагат най-малките пациенти, нуждаещи се от допълнително подаване на кислород.

За направеното дарение, благодарствено писмо изпрати д-р Таня Праматарова, началник на неонатологичното отделение в МБАЛ “Д-р Иван Селимински”, Сливен.

“С благодарност към “Фондация “Нашите недоносени деца” за проявения жест на хуманност и съпричастност, насочен към най-малките и крехки наши пациенти. Дарените кислородни палатки са много важни в процеса на лечение на недоносените новородени.”

Д-р Праматарова изтъква, че през отделението преминават около 1200 новородени годишно и от тях приблизително 13-14 на сто са с различна степен на недоносеност, което нарежда област Сливен на едно от първите места в страната по брой преждевременно родени бебета. Неонатологичното отделение е единствено на територията на града, без аналог в областта, за отглеждане, интензивно и специфично лечение, както и консултативна помощ на рискови и недоносени новородени.

“Позволете да Ви поздравим за благородната Ви мисия, изразяваща явния приоритет, който Вие отдавате на недоносените деца и детското здравеопазване”, завършва писмото си д-р Праматарова.

Фондация “Нашите недоносени деца” благодари на всички свои съмишленици и дарители, които с ежедневни жестове или кампании за сътрудничество, подкрепят дейността ни за подобряване на грижите за преждевременно родените деца и подкрепа за техните семейства. Ако и вие искате да подкрепите мисията на фондация „Нашите недоносени деца“, можете да го направите с дарителски sms на номер 17 777 с текст DMS BEBE или да научите повече начини, чрез които да станете част от нашата кауза..